Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: automatyczna zmiana strony startowej po resecie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Balin
Pewnego pieknego dnia, kozystalem z dobrodziejstw astalavista.com (juz teraz wiem, ze to nie poplaca smile.gif ) wpisalem szukana fraze, wybralem jakis tam site i oczywiscie wlaczylo mi sie nagle 100 pop-upow, wynikiem tego jest niestety przykra sytuacja, ze po kazdym resecie kompa zmienia mi sie adres strony startowej w ie na jakis shitowy search-engine.
Pewnie jakis programik rezydentny mi sie wkradl na kompa i zmienia ustawienia ie przy restarcie, kto wie jak pozbyc sie takiego shitu ?
Zepco
Są 2 metody:

1) W rejestrze (regedit) HKEY_CURRENT_USER->SOFTWARE->MICROSOFT->INTERNET EXPLORER->MAIN->STARTPAGE ustaw na about:blank

2) zainstaluj mozillę, albo wtyczkę do IE, która zamyka popupy
menic
no ja mam w tej chwili cos podobnego :? Co jakis czas ni z gruchy niz piertuchy wyskakuje mi małe okienko z IE z jakimis emotikonkami :|, mimo ze w tej chwili nie mam wlaczonej przegladarki i z IE nawet nie korzystam. No nie bezposrednio winksmiley.jpg
AvantBrowser 8)
b3
1. reinstalka systemu
2. jezeli to z rodziny nt, to ctrl+alt+del, odszukac podejrzana nazwe procesu ktory jest uruchomiony w tle, nastepnie zamknac go, nastepnie wyszukac na dysku smile.gif i finito ?
cichy
ściągnij sobie program ad-aware 6 i zainstaluj.
przeleć nim wszystkie dyski i wywali Ci niepotrzebny syf.

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.