Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Przekierowanie na inną domenę
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomsi
Mam na jednym serwerze dodaną łatwą domene, np. www.strona.pl. Na drugim serwerze mam stronę, którą chcę "pokazać światu". Tam jednak adres jest, np. www.strona.dla.swiata.pl. Narazie nie mogę dodać tam tego łatwiejszego adresu, więc na serwerze z domeną www.strona.pl w pliku index.php dałem takie coś:

1. <?
  2. $adres = 'http://www.strona.dla.swiata.pl/';
  3. Header('Location: '.$adres);
  4. ?>

Wszystko działa ok. w wyszukiwarce jak wpisuje swoją stronę znajduje oczywiście pod tym adresem dłuższym, a co za tym idzie bardziej skomplikowanym. Teraz jeśli chcę podawać link do swojej strony na innych zaprzyjaźnionych stronach to lepej podawać ten łatwiejszy czy ten trudniejszy, ale który pozycjonuje wyszukiwarka? A może w tym index.php dodać słowa kluczowe żeby był znajdowany przez wyszukiwarkę a z tego www.strona.dla.swiata.pl z indexu wywalić słowa kluczowe?
em-ba
Ja uważam, że nie ma sensu, zmieniać tych linków na trudniejszy, dłuższy adres, ponieważ jak zmienisz krótszy na dłuższy to będzie łączyło usera tylko z tym dłuższym, a tak łączy Cię teoretycznie wpierw na krótszy i dopiero ten przełącza na ten dłuższy. teraz może masz wątpliwości ale jeżeli za jakiś czas wrócisz do tego którszego (bo tak zrozumiałem, ze wkoncu bedzie kiedys używany) to nie wiem czy jest sens się bawić.. bo i tak nastąpi połączenie ze stroną docelowąsmile.gif
co do słów kluczowych to.. możesz przecież zamieścić je i tu i tu, bo i tak połączy kogoś z tą stroną o dłuższym adresie poki co.. no ale jak wrocisz do krotszego adresu to.. bedziesz miał z glowy:D

Nie wiem czy mam rację, czy o to chodziło ale tak mi się przynajmniej wydaje..smile.gif
tomsi
Znaczy wiesz nie wiem jak to będzie narazie musi tak być, że strona właściwa jest na serwerze o dłuższym adresie. A z tymi słowami kluczowymi to nie wiem czy jest dobrze podać i tutaj i tutaj bo jak to zinterpretuje robot wyszukiwarki?
isso
Ogólnie pomysł dość dziwny - dlugi, aczkolwiek intuicyjny adres jest równiez dobrym adresem(no chyba, ze ma 25 znaków smile.gif ).

A co do robotów sieciowych to raczej nie powinny mieć problemu z przekierowaniem na tą drugą stronę... i to pod nią właśnie będą podpisywać zaindeksowane strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.