Ogolnie nie lubie duzych codek pakow typu Nimo, Ace. Swego czasu z nich korzystalem, bo myslalem ze czym wiecej tym lepiej, ale juz dosc dawno zmienilem zdanie.
Teraz proponuje dwie kombinacje:
a) ffdshow (najlepiej najnowsza alpha - moze alpha brzmi malo zachecajaco ale nie mialem nigdy z nimi problemu), do tego AC3Filter i Xvid
kombinacje ta stosowalem przez ostatnie jakies... rok, moze wiecej i nie mialem problemow z zadnym filmem. Jedyny problem ktory stwarza ta kombinacja wystepuje wtedy gdy korzystamy z SubEdit Playera. Ja wlasnie z niego korzystam i w jego przypadku trzeba w konfiguracji ffdshow ustawic xvid - disabled (zeby korzystal z tego doinstalowanego xvid'a), bo player ten ma jakis problem z xvidem w wydaniu ffdshow i bez tego dosc czesto film trzeba bylo odpalac po kilka razy, bo sie wieszal. W innych playerach problem nie wystepuje.

k-lite codec pack (zawiera AC3 Filter)
teraz sie na to przesiadlem, bo tak mi ktos polecil, korzystam z tego zaledwie od kilku dni, wiec ciezko mi polecic z wlasnych doswiadczen, ale jak narazie nie ma problemow i wszystko co obecnie mam na dysku chodzi.
Przeczytalem wczoraj, ze najnowsza alpha ffdshow'a z tego roku rozwiazuje problem z subeditem, wiec rozwazam powrot do pierwszego sprawdzonego juz zestawu, ale poki co potestuje jeszcze tego k-lite'a.