Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prosty CMS na newsy.
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
gramy52
Witam. Stawiam zwykłą stronę, w której cała moc będzie w forum! Oczywiście skrypt dla forum już mam - ale brak mi tzw. "tła" gdzie mógłbym umieszać co ważniejsze newsy (dla użytkowników) i w bocznych panelach np; informacje, shoutbox itd. Wiem, że można to wszystko zrobić na forum za pomocą wszelakich dodatkowych pluginów, przeróbek w kodzie itd. Wiadomo jednak, że nie jest to za bardzo wygodne i praktyczne. Szukam CMS'u, który byłby okładką dla forum - tak jak np tutaj www.click.pl . Prosta strona z newsami, informacjami i jednym odnośnikiem do FORUM. Poszukuję takiego rozwiązania, CMS'u na małe lub średnie portale. Proszę o pomoc.
MWL
Proponuję system bloggingowy - wordpress
.radex
wordpress, php-fusion (trochę syf, ale ma wszystko), albo joomla (to samo)

EDIT:

down: z tego co pisze grammy52 to ja nie widzę, żeby tu było potrzebne coś dużego, więc phpf, choć nienajlepsze, starczy IMHO.
MWL
php fusion, moim zdaniem nie nadaje się na średnie portale... a joomla? mi jakoś nie pasi tongue.gif wolę juz drupala, albo sam wiesz co panie radex smile.gif
gramy52
Joomla i PHP-Fusion odpada (możecie się dziwić, ale są zbyt dla mnie uniwersalne - na większe portale). Poszukuje tzw. lekkiego cms'a - (i tutaj pytanie!) czy wordpress takim jest? Nigdy nie miałem w ogóle z tym CMS'em styczności - ma on charakter blogowy i wątpie czy bym dopasował go do swoich upodobań (mogę się mylić). Proszę o kolejne porcje CMS'ów i małe zdanie o budowie witryny na blogowym systemi Wordpress. Z góry dziękuje.
.radex
wordpress jest generalnie systemem blogowym, ale posiada mnóstwo wtyczek, więc myślę, że znalazłoby się coś a`la shoutbox. a jakbyś chciał zrobić podstronę to nie ma sprawy. Polecam samemu obejrzeć. Czy wordpress jest lekki - wydaje mi się, że tak. Nie należy do najlżejszych, ale ciężki też nie jest.

PS. Ja tutaj bym polecił swojego, bo jest baardzo lekki a za razem jest (będzie) rozbudowany na tyle, żeby stworzyć na nim niedużą stronę, ale nie jest gotowy i nie posiada shoutboxa tongue.gif
gramy52
Po przeszukaniu sieci trafiłem na taki newsowy CMS, która jej nazwa (jak łatwo sie domyślić) to sNews smile.gif. Prosta, estetyczna bez żadnych przesadnych bajerów - póki co mam zamiar ją przetestować, zobaczę jak na niej się pracuje. Również popracuje na Wordpress, zobacze jakie jej są możliwości... Co na koniec mogę powiedzieć? Wszystkim uczestniką tego tematu dziękuje smile.gif
NoiseMc
Wordpress sie jak najbardziej nadaje na male, proste i szybkie stronki. Tematy robi sie szybko i bezbolesnie, proste przerobki tez.

Ostatnie moje 2 szybkie myki na WP:
http://www.lafabrique.pl/
http://www.achieveyourcareer.com/blog/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.