Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze skryptem
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
tuman
Witam niedawno pobrałem z internetu prosty skrypt do szukania plików na serwerach rapidshare. Większość funkcji działa dobrze, ale mam mały problem. Po skończonym wyszukiwaniu, wyszukiwana fraza powinna pokazywać się w historii, ta opcja działa ale kiedy kliknę na dowolną pozycję w "historii" to każda pozycja na tej liście prowadzi mnie do błędu 404. Moje pytanie brzmi, jak temu zaradzić, czy to może darmowy serwer 000webhost.com nie posiada jakiejś funkcji której ten skrypt wymaga będę bardzo wdzięczny za pomoc. I link
Kod
http://tuman.web44.net/Upload/index.php
roobik
Osobiście nie znam tego skryptu, ale to, co mi przychodzi do głowy:
Cytat(tuman)
(...)kiedy kliknę na dowolną pozycję w "historii" to każda pozycja na tej liście prowadzi mnie do błędu 404(...)

Jeśli dobrze myślę, to za każdym razem, gdy internauta wpisze jakąś frazę w wyszukiwarkę, to POWINIEN być automatycznie tworzony plik o tej nazwie w katalogu Upload. To, że wyskakuje Tobie "404" może świadczyć o tym, że pliki NIE SĄ automatycznie tworzone. Spróbuj jedenj z dwóch możliwości:
1. Zakładając, ze szukaną frazą jest pliczek, to utwórz w katalogu Upload plik file_pliczek.html i sprawdź po wrzuceniu, czy działa. Jeśli tak - masz odpowiedź.
2. Być może winą, że pliki nie są automatycznie zapisywane do katalogu Upload jest fakt, że nie nadałeś odpowiednich CHMOD'ów? (nie wiem - strzelam).
pzduniak
A może lepiej po prostu przerobić w skrypcie poprawne linki?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.