Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prawo
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kszychu
[quote]Zna ktoś jakiś program który złamie hasła w plikach rar i zip? Nie zależy mi an tym zeby to był jeden prog mogą być dwa jeden do rar, drugi do zip. Zna ktoś?[/quote]
[quote]
jest to niezgodne z Polskim prawem ....

skoro jest haslo to wlasnie po to aby zabezpieczyc ten plik przed osobami nieupoiwaznionymi

temat zamykam i zostawiam jako przestroge ........ zreszta kolejna .... [/quote]

Co niezgodnego z prawem jest w tym, że próbuję "złamać" hasło w moim własnym pliku?...

Czy jeśli zatrzasnę kluczyki w samochodzie i wezwę fachowca, który otworzy mi samochód (lub sam otworzę go) bez wybicia szyby i rozprucia zamka to jestem przestępcą? A może on jest przestępcą?

Jaka jest więc różnica między "włamaniem się" do własnego samochodu a "włamaniem się" do własnego pliku?...

To nie narzędzia są niezgodne z prawem...[/quote]
SonGoace
Co do programu wyszukującego hasła to wystarczy na WP wpisać coś w stylu hacking i znajdziesz strony obfirujące w takie programiki (pomagające zapominalskim)
itsme
1. Nigdzie nie jest napisane ze on to potrzebuje do wlasnego pliku
2. Zapotrzebowanie jest na jeden program ktory moze zlamac hasla do plikow spakowanych roznymi pakerami (czyli tez nie jest mu to potrzebne do jego wlasnego pliku)
3. Krzychur nie raz lamal regulamin forum.php.pl dlatego jest pod specjalnym nadzorem jego postu sa szczegolowo analizowane i niezgodne z regulaminem kasowane lub blokowane
4. Krzychur do mnie napisal ze to sa jego pliki ja napisalem ze mu nie wierze i ze tematu nie odblokuje.
5. Dziwny zbieg nickow obydwu "walczacych" czyzby jedna osoba?

ale to juz tak na marginesie
enceladus
Popieram Krzychur-a, It's_me trochę przesadza.
Polecam stronkę:
http://www.elcomsoft.com/ - firma pochodzi z Moskwy, ale działa też w USA i pisze soft do zdejmowania haseł z czego tylko się da. Jeśli byłoby to nielegalne już dawno by ich zamknęli - w USA z pewnością szybciej niż u nas w PL.
Nie popadajmy w paranoję. It's_me stosuj domniemanie niewinności - tak stoi w polskim prawie, nawet w stosunku do osób będących pod "patronatem" kuratora smile.gif
itsme
czy ja twierdze ze te programy sa nielegalne ?

Twierdze ze zamiary krzychura nie sa uczciwe i nie bede w tej sprawie juz wiecej sie wypowiadal.

Chyba ze argumentacja bedzie rzeczowa
Cytat
Nie popadajmy w paranoję. It's_me stosuj domniemanie niewinności - tak stoi w polskim prawie, nawet w stosunku do osób będących pod "patronatem" kuratora smile.gif

To nie jest Polski sąd i nie orzekamy winy lub niewinnosci staramy sie aby byl porzadek. Ale skoro chcesz byc byc az tak dokladny to poprosze o:
- licencje adwokata
- upowaznienie do reprezentowania poszkodowanego
- jednoczesnie informuje ze zgodnie z art. 6 Kodeksu Cywilnego w uproszczeniu "Kto rości ten musi udokumentować"
hihi zart
scanner
Cytat
5. Dziwny zbieg nickow obydwu "walczacych" czyzby jedna osoba?
Nie. Raczej dwóch Krzysztofów. NIe popadajmy w paranoję.
vi-valdi
JESTEM ZA A NAWET PRZECIW

1. It's_me nie ma racji
Cytat
jest to niezgodne z Polskim prawem ....

dlaczego ? sprawę rzeczowo wyjaśnił enceladus

2. It's_me ma rację
Cytat
1. Nigdzie nie jest napisane ze on to potrzebuje do wlasnego pliku

Wg mnie gość powinien zacząć od czegoś w stylu: Zapomniałe hasła do ... POMOCY !!!
itsme
nie popadam ... zartuje sobie

caly ten temat jest smieszny
fakt krzychur łamał regulamin
fakt krzychur nigdzie nie wspomniał w poście że to są jego pliki bądź plik
fakt jeżeli osoba trzecie nalozyla haslo na spakowany plik to wlasnie po to aby ochronic go przed innymi
fakt www.google.pl a nie lenistwo w miedzy czasie sam sobie poszukalem tego programu i zasssalem

Moja wypowiedz na temat lamania prawa dotyczyla sie tylko i wylacznie lamania hasel plikow spakopwnych ktorego nie jestesmy autorem zas autor nie zyczy sobie tego badź zyczy lecz za drobna oplata.
enceladus
It's_me - nie denerwuj się - zamknij lepiej ten temat - nie ma sensu prowadzić flamewar-ów.
scanner
EOT
itsme
nie denerwoje sie staram sie wyjasnic dlaczego tak postapilem :-(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.