Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: forum.php.pl w IE
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
timon27
Kiedy spróbujesz coś wyszukać na tym forum i używasz IE pojawia sie takst "Strona ta wykorzystuje standardy internetowe, kt rych niestety Internet Explorer jeszcze w du ej mierze nie obs uguje. ..."

Co o tym sądzicie?
Czyż to forum nie jest m.in. dla początkujących? Nie powinno więc uczyć by strona działała w najpopularniejszych przeglądarkach?

Jak byście się czuli gdybyście próbowali wejść na stronę a tam tekst:
"Strona dla IE. Zmień przeglądarkę aby poprawnie wyświetlać treść",
bo programista przystosował stronę tylko do najpopularniejszej przeglądarki, którą niestety nadal jest IE.
Ja w pracy nie instaluję dodatkowego oprogramowania i jestem zmuszony do kożystania z IE. Czuję się poszkodowany.
wookieb
Cytat(timon27 @ 2.04.2009, 09:38:16 ) *
korzystania z IE. Czuję się poszkodowany.

Faktycznie jesteś poszkodowany.
Jaka wersja IE? U mnie jest wszystko ok nawet na 6 (multiple ie)

A tak mówiąć o poszkodowaniu. Nie uważasz, że my webmasterzy i programiści stron jesteśmy poszkodowani tym że ogrom ludzi nie zdaje sobie sprawy jakim shitem jest IE i my musimy się do nich dostosować?
zegarek84
Cytat(timon27 @ 2.04.2009, 09:38:16 ) *
Ja w pracy nie instaluję dodatkowego oprogramowania i jestem zmuszony do kożystania z IE. Czuję się poszkodowany.

możesz przynieść na pen divie swoje winksmiley.jpg - tzn skorzystaj z programów portable - Mozilli samej mi się nie chce szukać ale z paczką tor'a bez instalacji masz tutaj:
http://www.torproject.org/torbrowser/dist/....1.11_en-US.exe
ze strony:
http://www.torproject.org/easy-download.html.pl
Spawnm
timon27 -> zmień ie na ff lub Operę i już nie będziesz poszkodowany .
W ie masa stron się źle wyświetla , co zrobisz gdy strony zaczną być pisane w <canvas /> ?
Czas przejść na lepsze winksmiley.jpg
nospor
Cytat
timon27 -> zmień ie na ff lub Operę

a ty spawn czytaj ze zrozumieniem
Cytat
Ja w pracy nie instaluję dodatkowego oprogramowania i jestem zmuszony do kożystania z IE
smile.gif
timon27
Cytat(zegarek84 @ 2.04.2009, 10:20:45 ) *
skorzystaj z programów portable

Masz rację - tak właśnie zrobię. Aż dziw że na to nie wpadłem, w końcu wszędzie chodzę z mym penem i mam tam parę narzędzi.

Lecz problem dotyczy nie tylko mnie. Co do tego forum, to używają go ludzie raczej obyci z kompem, jednak wyobraźcie sobie co by było gdybym zrobił sklep internetowy tylko pod ff. Kazałbym babciom co kompa używają od święta instalować ff? Ja tworząc stronę (jakąkolwiek) staram się by była identyczna w każdej przeglądarce (choć bywa to trudne z IE). Zachęcam innych do tego samego

Cytat(Spawnm)
Czas przejść na lepsze

j/w
kwiateusz
a mozesz mi powiedzieć uzywasz wyszukiwarki wbudwenrj w forum czy googlowej? bo o ile mi wiadomo nie implementowano takiego bajeru jak informowanie użytkowników IE ze mają przestarzałą przeglądarke...
timon27
Prawdę mówiąc sam nie wiem. Widzę tu tylko jedno 'szukaj', obok niego faktycznie jest 'google'.
Po kliknięciu pojawiają się teksty:

Cytat
Wyszukiwarka Forum PHP.pl
Wortal Forum PHPedia Wyszukiwarka
Witamy w wyszukiwarce Forum PHP.pl Wygl da na to, e u ywasz przegl darki Internet Explorer...
Strona ta wykorzystuje standardy internetowe, kt rych niestety Internet Explorer jeszcze w du ej mierze nie obs uguje. Dlatego te , mo e ona niepoprawnie wy wietla lub te zupe nie pomija niekt re elementy tej strony. Radzimy zaopatrzy si w przegl dark obs uguj c standardy internetowe, tak jak Mozilla Firefox, aby bez ogranicze korzysta z udogodnie jakie przygotowali my dla Ciebie na stronie PHP.pl.
Technologia
Szukaj w internecie Szukaj na stronach forum.php.pl
Podana fraza - fgyh - nie została odnaleziona.
Podpowiedzi:
(...)
Copyright &copy; 2003-2004 PHP.pl Wszystkie prawa zastrze one
Powered & Copyright &copy;2000 Google Inc. - O Google - Pomoc

Czyli rozumiem że to wyszukiwarka forum z pomocą technologii googla
artur_dziocha
jest jeszcze jedno szukaj nad panelem kontrolnym:) obok Linku do regulaminu
kwiateusz
zażalenia prosimy składać do googla smile.gif to on wkleja taki ładny tekst
bim2
Taka antyreklama w ramach wydania Google Chrome smile.gif Ja jestem jak najbardziej za, ale nie lubie pełnego dyskwalifikowania Microsoftu, bo jednak mają niektóre najlepsze rozwiązania na rynku. smile.gif
lunat
Cytat(kwiateusz @ 3.04.2009, 14:16:07 ) *
zażalenia prosimy składać do googla smile.gif to on wkleja taki ładny tekst

A to:
Witamy w wyszukiwarce Forum PHP.pl
Też wstawia Google? I linki do strony głównej php.pl też?

To dlaczego w meta jako autor jest podane: "php.pl developers"?

Z tego co wiem, Google zawsze daje swoim "partnerom" duże możliwości edycji i manipulowania tekstem, np. we własnej wyszukiwarce.
Chociaż na Waszej stronie z wynikami szukania znalazłem takie coś:
Powered & Copyright 2000 Google Inc
Może warto poszukać nieco nowszych metod? BTW to chyba nie może być związane z wydaniem Google Chrome, jak twierdzi bim2.
Może http://www.google.com/coop/cse/

Chociaż jak patrzę na te wyniki wyszukiwania, to mi się wydaje, że już dawno webmaster zapomniał o istnieniu tej strony.
Cytat
Copyright 2003-2004 PHP.pl Wszystkie prawa zastrze one

No i nie działa css. Ktoś musiał go ustawić więc może też go zmienić.

PS. Teraz zauważyłem, że w tekscie o prawach autorskich php.pl brakuje polskich znaków. Tak jak w tym głupim komentarzu o IE. Ktoś wie dlaczego?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.