Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dynamiczna strona + szukaj
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Albert1984
Mam taki problem, zrobiłem standardową dynamiczną stronę w php, wszystko idealnie działa. Problem się pojawia gdy na stronie głównej mam formularz szukaj, i chciałbym aby załadowało jedną z podstron z przekazanym tam parametrem z formularza. Do tego na stronie będzie dość dużo tego typy formularzy bo ta strona ma za zadanie odpowiednie prezentowanie statystyk. W jaki sposób najlepiej zbudować taką stronę by była bezpieczna i szybka?
TomASS
A o co KONKRETNIE pytasz?

Jest na forum pełno tematów na temat zarówno bezpieczeństwa jak i optymalizacji.
Albert1984
No głównie chodzi mi o wyszukiwarke na stronie. Wczytuje strony w ten sposob:

CODE

...
$id =$_GET['id'];
if(!isset($id)) {
include("newsy.php");
} else {
if($id==news) {
include("newsy.php");
...

No i chciałbym dodać pod strone "players" która jednak by się pojawiała po wyszukaniu poprzez formularz playera z odpowiednią wyświetloną tabelką. I czy jest możliwość bym ją wczytywał tak jak wyżej dodając parametr z wyszukiwarki na stronie. Czyli jak ktoś wyszuka jakieś imie to zamiast newsy.php wczyta się "players.php" z tym właśnie imieniem. Nie moge wczytać tej podstrony z include skoro przez get przekazuje parametr.
kazag
<form action="?id=players" method="get"> ?

zostaniesz przekierowany na stronę: index.php?id=player&imie=franek ?

Zawsze jak includujesz to i tak masz index.php, wystarczy dodawac do tego nastepne zmienne po prostu.

btw. i dodaj regułę: if($id=='player') include ('player.php);
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.