Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [zapytanie] Jaki CMS z rozbudowanym FORUM
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
mThW
Witam,
szukałem i czytałem fora, różne osoby polecają różne CMS'y, ale nie bardzo rozpisują się o ich działanie a z koleji nie o to co mnie interesuje.

Moje pytanie:

Jaki znajdę CMS, w którym będę mógł:
- stworzyć galerie zdjęć, do której będą mogli wrzucać foty wszyscy użytkownicy portalu,
- utworzyć rozbudowane forum (chodzi mi oto, żeby można było poustawiać dostępność do poszczególnych działów, np. kategoria "Sprawdziany" - dostępność dla grupy "Przyjaciele"; a w tej grupie mogłyby znajdować się osoby dodane poprzez jakieś zaproszenie albo od ilości postów (nie wiem co jest bardziej praktyczne),
- dodawać artykuły (np. tutoriale photoshop),
- dodawać newsy,
- itp.
- dodawać reklamy banerów? Coś w stylu rotatora reklam, nie wiem jak to dokładnie się nazywa, chodzi o sprzedaż reklamy na stronie.

CMS ma służyć młodzieży w moim mieście. Musze wybrać coś dobrego, żeby później nie było sytuacji, że coś źle działa, lub nie ma danych opcji. Forum zależy mi żeby było zintegrowane ze stroną (chodzi o wyświetlenia reklam), i w ogóle, żeby użytkownik zarejestrowany na forum, był zarejestrowany w tym CMS, żeby mógł dodawać np zdjęcia, komentarze do artykułow itp.

Ważne: CMS'a chce podłączyć pod mój własny projekt. Nie chce stworzyć strony na jakimś szablonie ściągniętym z netu.

Co polecanie?

Posiadam server z parametrami:
-PHP 4/5, CGI ,Python
-Wersja klienta MySQL: 5.0.67

Zastanawiam się nad php-fusion, ale nie wiem dokładnie czy będę mógł robić to co wymieniłem wyżej.

Dzięki z góry za answer ;p
mThW
Projekt - mam na myśli to, że chce stworzyć własną szatę graficzna a następnie wstawić w nią tego CMS'a. Nie wiem jak jest napisany i czy istnieje taka możliwość?

Wiem, że w przypadku systemu webspell taka możliwość istnieje, w miejscu gdzie chcemy np. wstawić bramkę do logowania wstawiamy include do pliku bramka.php itp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.