Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Pojedyńcza aukcja w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lasten
Witam. Przepraszam, jeżeli piszę to nie w tym dziele, ale nie wiem do czego dopasować taki temat. Chciał bym zrobić pojedynczą aukcję online. Nie chcę żadnego z phpauction, webauction, itp... (są zupełnie nie potrzebne do mojego zapotrzebowania). A więc tak. Strona głównie to będzie formularz... Nie potrzebuje tam logowania czy czegoś takiego, bo będzie to służyć kilku osobom wiedzącym o co chodzi... Zrobiłem prowizoryczny schemat jak chciał bym, aby to wyglądało:

- Czerwone ABCDE to przykładowe butony,
- Niżej mamy tabelę aukcji (osoba dająca najwięcej idzie na samą górę; ilość nie ma znaczenia na pozycję w tabeli; maksymalnie ilość =10szt; jeżeli Janek teraz podbił by cenę do 30,70 - przechodzi na samą górę, znikając z aktualnego miejsca),
- Mój text to miejsce na info od mnie,
- Na samym dole formularz, po którego wypełnieniu pojawiasz się w tabelce (maksymalnie ilość =10szt; minimalne podbicie ceny to 0,10)

Czy idzie takie coś zrobić? Na pewno tak, ale czy jest to trudne? Czy mógłby ktoś podrzucić gotowca, lub jeżeli jest gdzieś w sieci coś w tym stylu, tylko by potrzebowało niewielkiej konfiguracji to proszę o link.
Z góry dzięki.

EDIT:

Zapomniał bym... Przydał by się jakiś start-stop. Długość aukcji to 7dni, po tylu dniach następuje blokada formularza. I np gdy chcę znowu aukcje zrobić wpisuje jakieś hasło i tabela się resetuje i leci od nowa.
TomASS
Cytat
Czy idzie takie coś zrobić?

Tak
Cytat
Na pewno tak, ale czy jest to trudne?

Nie
Cytat
Czy mógłby ktoś podrzucić gotowca

Nie ten dział
Cytat
lub jeżeli jest gdzieś w sieci coś w tym stylu, tylko by potrzebowało niewielkiej konfiguracji to proszę o link

Sam sobie odpowiedziałeś phpauction, webauction - ale tego nie chcesz
lasten
webauction - pobrałem i szczerze to nie wiedziałem co edytować w 1 z plików, po za tym to i phpauction to duże aplikacje jak na moje wymagania.
K4mil94
Taką jedną aukcje napisać jest prosto. Wystarczy znajomość PHP + Mysql smile.gif
lasten
No właśnie czyli czarna magia ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.