Czesc, znow chciałem sie Was poradzic w pewnej kwestii, otoz przy wczytywaniu zawartosci pliku.php do strony glownej w formacie html pokazuje mi dziwne krzaczki, a dokładniej to pytajniki, w czym rzecz otoz za pomoca malego udogodnienia (link do "skryptu" z ktorego korzystam
http://mintajax.pl/Przewodnik/Kontrolki/ a dokładnie przykład Akordeon) wyswietlam sobie zawartosc pliku.php na stronie index.html. Wszystko działa ładnie, pieknie tylko zamiast polskich znakow wywala mi jakies pytajniki. Kodowanie na stronie glownej ustawione na iso-8859-2, natomiast w pliku.php nie ustawiałem nic, czysty tekst. Probowałem zastosowac inna metode a mianowicie poprzez plik iso.php
<?php
function iso($text){
$co = array ('±','¶','Ľ','ˇ','¦','¬','[',']','%22'); $naco = array ('±','¶','Ą','·','¦','¬','<','>','"'); return $text;}
?>
zamienic te znaki stosuj±c w pliku html
<?php
include("_funkcje/iso.php"); print(iso
("<div id=\"target1\" class=\"target1\"></div><div id=\"target2\" class=\"target2\"></div><div id=\"target3\" class=\"target3\"></div>")); ?>
no ale niestety dalej te chore pytajniki pokazuje ... braklo mi pomysłów ... mała podpowiedz?