Tym razem robiłem wszystko od początku, zgodnie z
tutorialem Zend Frameworka. Utknąłem przy tworzeniu podstrony do errora - stworzyłem ErrorController.php i error/error.phtml, ale przy wpisaniu jakiegoś nieistniejącego urla, wywala mi błąd:
Cytat
Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/application/bootstrap.php, line 1' in /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php:281 Stack trace: #0 /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php(299): Zend_Controller_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php(727): Zend_Controller_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Front.php(972): Zend_Controller_Response_Abstract->sendResponse() #3 /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/public_html/index.php(48): Zend_Controller_Front->dispatch() #4 {main} thrown in /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php on line 281
Mój .htaccess w public_html:
Cytat
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-s
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^.*$ /index.php [NC,L]
Hm, co robię nie tak?
Może to jest spowodowane tym, że mam nieco inny .htaccess niż kazali w tutorialu (zmieniłem nieco, ponieważ ten z tutoriala mi nie działał), oto ten z tutoriala:
Cytat
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
RewriteRule ^.*$ /index.php [NC,L]
Zainstalowałem XAMPPa (Ubuntu 8.10), może to wina serwera była że nie łykał tego .htaccess z tutoriala zenda. Jeszcze ściągam tam zenda, jak sprawdze czy coś to dało, dam znać

Wrzucenie w .htaccess tego:
Cytat
RewriteEngine on
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1
W koncu doprowadziło do działania Zenda

Tak czytam tutoriala, no i faktycznie Zend ma fajne funkcjonalności

Jednak przeszedłem na
Kohana Framework - tworzony przez społeczność a nie firmę, jest lżejsza, elastyczniejsza, po prostu super mi się na niej pracuje :-)