Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: rozwijane menu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
krzysiekj
Czy jest możliwość prostego i szybkiego zrobienia menu rozwijanego w php? Czy lepiej i łatwiej bazować na gotowych rozwiązaniach?

Jeśli na gotowych to czy macie jakieś proste rozwijane menu na myśli, aby dopasować do tego co mam zrobić? Muszę mieć dokładnie taki układ i taką kolorystykę.
A linki w rozwinięciu mają prowadzić do jednej strony tylko do podrozdziałów (etykiety)

Zyggmunt
Zrób to w JavaScript. Jak znasz podstawy to 5 min roboty.
krzysiekj
Cytat(Zyggmunt @ 18.05.2009, 21:51:31 ) *
Zrób to w JavaScript. Jak znasz podstawy to 5 min roboty.

W tym problem, że javy nie znam kompletnie może ktoś by się podjął za parę groszy?
Cypherq
Ja mogę. cypherq@gmail.com
kamil4u
Ja tylko zaproponuje wykonania tego w CSS(lepsze wersja niż JavaScript(nie mylić z Javą!)). W necie są miliony gotowców i jak się trochę potrudzisz to na pewno zrobisz to sam smile.gif

PS. Jak chcesz, żeby menu wysuwało się lub pojawiało w jakiś inny specjalny sposób to tylko JS - CSS odpada smile.gif
LeNy
gotowy tutoral masz tutaj: http://www.kurshtml.boo.pl/skrypty/menu_rozwijane.html . Sam z niego korzytam jak robie takie menu
Zyggmunt
Ten skrypt jest bezsensowny, to samo można napisać w 5 linijek przy użyciu JS i CSS.
LeNy
no można ale na początek może mieć i ten smile.gif
krzysiekj
Cytat(LeNy @ 19.05.2009, 14:41:05 ) *
gotowy tutoral masz tutaj: http://www.kurshtml.boo.pl/skrypty/menu_rozwijane.html . Sam z niego korzytam jak robie takie menu

To rozwiązanie raczej odpada, gdyż z tego co widzę rozwija i przesuwa wszystko niżej. Ja muszę mieć menu które rozwinie się na banerku poniżej. Więc pewnie java. Musze mieć dokładnie w takim rozmiarze i kolorystyce. Jeśli jest to faktycznie kwestia kilku linijek w javie to zapraszam na priva. Mogę zlecić za niedużą kaskę.
erix
Cytat
Musze mieć dokładnie w takim rozmiarze i kolorystyce. Jeśli jest to faktycznie kwestia kilku linijek w javie to zapraszam na priva. Mogę zlecić za niedużą kaskę.

Java!=JavaScript!!!

Zlecenia, to nie ten dział.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.