Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [cURL] Nasza Klasa, logowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
djpiatek
Witam wszystkich winksmiley.jpg uzywając cURL mogę zalogować się na inne strony lecz mam problem z zalogowaniem się do NK... w czym jest problem ?

CODE

$cookie = 'cookie.txt';
$loginUrl = 'http://nasza-klasa.pl/login';
$login = 'meg****';
$password = '******';
$useragent = 'Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3';
/////////////////////////////////////////////////////////////
$ch = curl_init( $loginUrl );
curl_setopt( $ch, CURLOPT_COOKIEFILE, $cookie );
curl_setopt( $ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $cookie );
curl_setopt( $ch, CURLOPT_COOKIE, $cookie);
curl_setopt( $ch, CURLOPT_USERAGENT, $useragent );
$headers = array('Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3',
'Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7',
'Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7');
curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers);
curl_setopt($ch, CURLOPT_ENCODING, 'gzip');
curl_setopt($ch, CURLOPT_ENCODING, 'deflate');
curl_setopt( $ch, CURLOPT_REFERER, 'http://nasza-klasa.pl/' );
curl_setopt( $ch, CURLOPT_POST, 1 );
curl_setopt( $ch, CURLOPT_POSTFIELDS, 'login='.$login.'&password='.$password );
curl_setopt( $ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1 );
$page = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
echo $page;
?>
zegarek84
jakie wyskakują błędy?? zobacz też w mozilli przy pomocy Live HTTP headers jakie są odbierane i wysyłane zapytania / ewentualnie dodatkowwwwłówki strony czy to przez serwer czy to przez stronę - to czego nie da się zdefiniować w cURL'u programowo to da się wysłąć ręcznie - jednak jeśli do jakiegoś nagłówka jest opcja programowa to kożystaj z niej bo czasem ręczne wysyłanie wków na niektóre strony nie działa...
djpiatek
tz po odpalanie skryptu wyświetla mi się biała strona i w lewym górnym rogu pisze "Przekierowanie" gdy się w nie kliknie przenosi na główną stone nk....
ayeo
Witam!

A możesz wyjaśnić po co chcesz się logować na NK?

Pozdrawiam!
okitoki
parametry masz ok, jak na NK
nie podoba mi się plik cookies.txt, masz go utworzonego z uprawnieniami do zapisu?

umnie to działa, tylko się pojawia przekierowanie, i jak mu potem wywalę 2 linijki posta i wyświetlę główną stronę to jest OK
przemek_el
Jak powiesz do czego tego potrzebujesz to mogę pomóc ;p

no dobra ;P masz winksmiley.jpg

dodaj tam:
  1. <?php
  2. curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
  3. ?>

i przekieruje Ciebie na ta stronę. Jeśli chcesz wykradać dane jak to ludzie opisywali to wiedz że jest już wiele zabezpieczeń ;P
djpiatek
hehe nie chcem wykradać żadnych danych bo jak dla mnie to do niczego nie potrzebne winksmiley.jpg
wookieb
To czego nie chcesz zrobic nie jest odpowiedzia na to co CHCESZ zrobic. Wszyscy ostatnio chca sie logowac na NK. Po cholere?
marcio
Ja slyszalem nawet od kumpla ktory pisze tez bota pod NK zeby wysylac zaproszenia ludzia czyscic ostatnich odwiedzajacych i inne takie bajery tongue.gif

p.S oczywiscie sorki za OT jednak odpowiedzialem @wookieb
wookieb
I dla innych takich bajerów powinniśmy już NIE pomagać się logować na NK. Jak ktoś nie wie jak to się robi to ma wielki problem bo tutaj raczej nie uzyska pomocy na ten temat.
Apel do moderatorów: Proszę zamykajcie kolejne tematy na temat logowania na NK z powodu walki z kolejnymi botami spamującymi po profilach.
andrzejb
tia najlepiej zamknąć, telewizję radio i gazety też.
[edit]
boty spamujące to nie Twój problem tylko administarów systemu
erix
Owszem, nasz problem też. Zawsze można się przyczynić do zmniejszenia spamu.

Cytat
boty spamujące to nie Twój problem tylko administarów systemu

Nie musze chyba mówić, do czego PHP używasz. tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.