od jakiegoś czsu dostaje mnóstwo spamu z formularza zamieszczonego na stronie www. Wstawiłem pole gdzie należy podać rok aby wysłać frormularz, ale niestety nie działe i nie wiem dlaczego (formularz zawsze jest wysyłany).
Prosze o pomoc
w formularzu mam inputa:
<input type="text" name="rk" id="rk" value="" />
pik php wyhląda tak:
<?PHP $rk = ""; if ($rk = 2009) { } $kraj_zal = $_POST['kraj_zal']; $kod_zal = $_POST['kod_zal']; $miasto_zal = $_POST['miasto_zal']; $kraj_roz = $_POST['kraj_roz']; $kod_roz = $_POST['kod_roz']; $miasto_roz = $_POST['miasto_roz']; $plandeka = $_POST['plandeka']; $chlodnia = $_POST['chlodnia']; $transport = $_POST['transport']; $jako = $_POST['jako']; $waga = $_POST['waga']; $ilosc = $_POST['ilosc']; $data_zal = $_POST['data_zal']; $opis = $_POST['opis']; $firma = $_POST['firma']; $osoba = $_POST['osoba']; $tel = $_POST['tel']; $mail = $_POST['mail']; $msg = "Trasa: $kraj_zal, $kod_zal, $miasto_zal DO: $kraj_roz, $kod_roz, $miasto_roz \n"; $msg .= "Rodzaj transportu: $plandeka $chlodnia \n"; $msg .= "Typ transportu: $transport $jako, waga: $waga, ilosc:$ilosc, termin zaladunku: $data_zal\n uwagi: $opis\n"; $msg .= "Osoba kontaktowa: $firma $osoba, tel:$tel, email:$mail"; ?>
Formularz zawsze jest wysyłany - niważne czy pole "rok " jest wypełnione prawidłowo czy wogóle nie wypełnione.