Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie lokalizacji pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
D2voX
Witam,

SPRÓBUJE JAŚNIEJ
chodzi tutaj o skrypt, który pobierał by lokalizacje pliku który jest na komputerze tego który włącza stronę, nie na serwerze.
Teraz jak się dostajesz ten plik :
- Wchodzisz na stronę, dajesz w lewym pasku DOŁĄCZ, wtedy wyskakuje ci okienko z pobieraniem
~takie okno~
i plik zostaję wysłany, a teraz chce aby ten plik z komputera użytkownika mógł być włączony smile.gif
Dziękuje smile.gif
sowiq
> które weszły na mój serwer
Czyli co? Dostały nóg i się na niego wdrapały? Nie napisałeś co rozumiesz przez 'weszły'. Przypuszczam, że nie na stronę WWW, bo nie da się (przynajmniej nie powinno się dać) wysyłać plików na komputer, a tym bardziej ich wyszukiwać ;P

@down,
ale nadal nie napisałeś jakim sposobem wysyłasz ten plik. Jeśli coś takiego w ogóle jest możliwe, to jest to niedopuszczalna luka w bezpieczeństwie przeglądarki.
Czy po prostu chcesz chakierować i kraść hasła do GG? smile.gif

Ok, czyli po prostu chodzi Ci o download? smile.gif Chcesz podawać np. ID pliku, żeby móc pobierać dany plik? Baza danych smile.gif
D2voX
sorki poprawiłem smile.gif dobra uwaga!
~znów poprawiłem ~

bump
erix
Cytat
~edit~ normalnie wchodzisz w stronę, dajesz włącz i wyskakuje ci pobierz dajesz tak i przerzuca ci na na active.php, a ono powinno ściągać dane

header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual? Tam jest przykład...

Choć nie wiem, o co Ci chodzi tak konkretnie - podwójne przekierowanie? Eeee, nie da się tak.
popsit
D2voX czy masz na mysli file upload z ustalaniem sciezki docelowej ?

W jaki sposob wysylasz plik?
- poprzez formularz metoda post?
- lokalnie na dyski sieciowe ?
- ftp ?

Czy serwer apache ma dostep do katalogu w ktorym przechowywane sa pliki ?
D2voX
normalne przez <a href=''>
nie ma dostępu smile.gif bo to nie jest na serwie
erix
Cytat
chodzi tutaj o skrypt, który pobierał by lokalizacje pliku który jest na komputerze tego który włącza stronę, nie na serwerze.

Nie da się. Co najwyżej flash, ale wątpię.
popsit
php jest jezykiem server-side ( po stronie serwera ) tak wiec to co chcesz zrobic sie oczywiscie wyklucza, mozliwosc dostepu do plików lokalnych ma JavaScript ( bardzo ograniczony przez przegladarki, czasami brak, powodu nie trzeba tlumaczyc ) Flash ( patrz JS ) oraz ActiveScript ( mam nadzieje ze nei pomylilem nazwy, ktory jest tylko dla przegladarek MS IE 6+ )
sowiq
Cytat(popsit @ 28.05.2009, 16:48:58 ) *
[...]ActiveScript ( mam nadzieje ze nei pomylilem nazwy, ktory jest tylko dla przegladarek MS IE 6+ )
Chodziło Ci chyba o ActiveX.

Cytat(D2voX @ 26.05.2009, 17:02:13 ) *
ActiveX, Flex (taka mini-aplikacja musi zostać najpierw zainstalowana), SilverLight (?). Oczywiście wszystkie te aplikacje najpierw zapytają o zgodę na grzebanie po dysku.

Chyba nie wyobrażasz sobie sytuacji, że wchodzisz na stronę i automatycznie włącza Ci się jakiś program, np. formatujący dysk? Albo jeszcze lepiej - jakiś pobrany przed chwilą wirus.

Pytałem na początku czy chcesz chakierować hasła GG. Jeśli chcesz za pomocą PHP grzebać po dysku klienta, to sobie daruj / poczytaj trochę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.