Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edycja pliku txt w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miechu89
Witam,
potrzebuje pomocy, jak zrobić żeby ze strony www dało się edytować dany plik txt? i jaki chmod dla tego pliku ustawić? 777?
luniak
Polecam poczytać:
http://pl2.php.net/manual/pl/function.fopen.php
oraz o powiązanych z niż innych funkcjach obsługi plików smile.gif
kkuba
Polecam bardziej zastosowanie file_get_contents oraz file_put_contents.

Szybsze, mniej kodu, ładniej wygląda : )

Do tego formularz, pare instrukcji warunkowych i gotowe.

Pozdrawiam.
marcio
Tylko ze z chmodami nie jest juz tak pieknie spotkalem taki problem na www.szu.pl nie szlo zmieniac chmodow nie dlatego ze funkcja byla zablokowana a ze uid pliku sie nie zgadzal jednak nawet gdy ja tworzylem plik lub tworzylem go poprzez php to i tak cos bylo nie tak nawet uid pliku probowalem zmieniac jednak i tak nie dzialalo nie wiem czemu takze uwazaj.

P.S no i chyba na srv postawionych na win nie ma w ogole funkcji chmod w konsoli takze wiesz..
luniak
Cytat
P.S no i chyba na srv postawionych na win nie ma w ogole funkcji chmod w konsoli takze wiesz..

Tutaj się mylisz smile.gif ja mam postawiony na Win XP serwer Apache i istnieje tam coś takiego jak chmod smile.gif powiem więcej, jeżeli user wchodzi z zewnątrz na taki serwer to nie ma znaczenia jaki na serwerze jest system smile.gif FTP działa tak samo. Czyli musi być możliwość zmiany chmod'ów
erix
Proszę o tag tematu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.