Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]zmienne
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rafiksq
mam taki kod:
  1. <?php
  2. $nazwy_kolumn_sql="id_producenta,id_produktu,dlugosc_po_zlozeniu,wysokosc_max,wysokosc_min,zak
    res,w
  3. ga,obciazenie_max,material,liczba_sekcji,srednica_nogi,typ_blokady,stopki,glowic
  4. ,szybka_zlaczka,poziomica,gwarancja,opis,cena,data_dodania";
  5. $nazwy_kolumn_value_sql="id_producenta,id_produktu,dlugosc_po_zlozeniu,wysokosc_max,wysokosc_min,zak
    res,w
  6. ga,obciazenie_max,material,liczba_sekcji,srednica_nogi,typ_blokady,stopki,glowic
  7. ,szybka_zlaczka,poziomica,gwarancja,opis,cena,NOW()";
  8. $nazwy_kolumn_value_sql=str_replace("," , "','$" , $nazwy_kolumn_value_sql);
  9. $nazwy_kolumn_value_sql=print_r(str_replace(''$NOW()', "NOW()" , $nazwy_kolumn_value_sql),false);    
  10.  
  11. $query="INSERT INTO $nazwa_tabeli_sql ($nazwy_kolumn_sql) VALUES ('$)";
  12. $result = @mysql_query ($query);
  13. ?>

Jak zrobić żeby zmienne VALUE(... były rzeczywiscie zmiennymi a nie ciagami znakow? Jak ktos nie zrozumial mojego problemu a chcialby mi pomoc prosze o pytania. Przez "echo $query" wywala mi miedzy 'VALUE(' a ')' poprostu ciag znakow.
PanGuzol
Jak dobrze zrozumiałem to szukasz funkcji eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
golaod
To w takim razie jak coś Ci "wywala" przez echo $query; to pokaż nam to echo $query;
I wyjaśnij o co Ci dokładnie chodzi bo nikt nic z tego nie rozumie - a przynajmniej ja.

re UP@:
Omg jesteś wielki, że zrozumiałeś o co mu chodzi biggrin.gif
rafiksq
Chodziło mi właśnie o funckję eval, dziękuję za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.