Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kot do kotary
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
erix
http://www.divshare.com/download/7622060-141

Jeden obraz wart więcej niż tysiące słów.

Dzięki, ~mike Rkingsmiley.png
nospor
zrobcie z tego fajny obrazek i bedziemy walic takim obrazkiem dla kazdego pana od java=javascript. moze zrozumie szybciej w czym roznica.
erix

To tak na prędko, jeszcze mam pomysł na v2. ;p

PS. jakby ktoś miał zdjęcie kotary, to bardzo proszę.
nospor
napisalem wyraźnie:
fajny obrazek
Jakies ladne panie w tle lub cos w tym stylu winksmiley.jpg

ps: no i trochę mniejsze, tak gdzies polowę tego lub 3/4
erix
Cytat
napisalem wyraźnie:
fajny obrazek

napisałem wyraźnie
Cytat
PS. jakby ktoś miał zdjęcie kotary, to bardzo proszę.

[;
nospor
tja.... tylko te twoje wyraźnie dopisales juz po tym jak ja zaczalem pisac swojego posta tongue.gif
tak wiec nie odwracaj kotary ogonem winksmiley.jpg
erix
To masz to zdjęcie? tongue.gif
Spawnm
kotara i pani smile.gif
mike
Cytat(erix @ 10.06.2009, 23:38:40 ) *
Dzięki, ~mike Rkingsmiley.png
Nie ma za co. Nie wiem tylko czym sobie zasłużyłem :-)
phpion
Cytat(mike @ 11.06.2009, 13:22:09 ) *
Nie ma za co. Nie wiem tylko czym sobie zasłużyłem :-)

"Bo jesteś Tyyy, znów przy mnie budzisz sięęę" guitar.gif

wstydnis.gif
dr_bonzo
Macie:

edit: ah, mial byc maly biggrin.gif
nospor
o, ten jest nice. tylko dajcie mniejszego, bo jak zaczniemy walic posty z takimi obrazkami to nas ludzie przeklną winksmiley.jpg
dr_bonzo
nospor
no i git smile.gif
jeszcze wrzucic to na serwer forum i mozna dołączac do postow
erix
Hmm, albo wyświetlać w ogłoszeniu w dziale "po stronie przeglądarki" biggrin.gif

Niech któryś z opów połączy SVN z FTP, to by było szybciej, a tak trzeba na nich czekać... sad.gif
kwiateusz
http://forum.php.pl/style_images/kot-kotara.jpg
greg87g
Cytat(erix @ 16.06.2009, 14:08:19 ) *
A kto o Javie mówił? O.o

ja mowie o javie. tak mi sie to przedsawia jak po formacie przegladarka chce mi to instalowac. środowisko java chyba sie to zwie, co chwila prosi o aktualizacje.
wiem ze jezyk java to nie to samo co javascript bo na kazdym forum javascript znajdzie sie bardziej nadgorliwy programista ktory przypomni o tym w mniej lub bardziej kulturalny sposob. ale ja nie mowilem o jezyku java, tylko o "tym" co trzeba miec na kompie zainstalowane zeby javascript chodził.

BTW
dem
ale ty nie potrzebujesz javy by javascript ci chodzil ;o

javascript -> jezyk skryptowy obslugiwany przez PRZEGLADARKE
java -> (w przypadku stron) to aplety obslugiwane przez środowisko JAVA

i nie ma bardziej lub mniej nadgorliwych programistow, sa Ci ktorzy wiedza i są Ci ktorzy mysla ze wiedza... a przepasc miedzy nimi jest zawsze ogromna.

pisac takie rzeczy to tak jak by stwierdzic, czarne jest biale, a biale jest czarne... ;o

zebys nie zyl w bledzie, prosze 1 wynik z google

http://webmade.org/kursy-online/javascript...-javascript.php

i jescze wiki

http://pl.wikipedia.org/wiki/Java

http://pl.wikipedia.org/wiki/Javascript

a dokladnie to:
Kod
Java [edytuj]

Początkowo Netscape nazwała nowy język LiveScript. Nazwa została jednak szybko zmieniona na JavaScript wskutek biznesowych porozumień pomiędzy Netscape a firmą Sun Microsystems (Sun jest współwłaścicielem znaku handlowego JavaScript). Skutkiem tego jest wiele nieporozumień wśród początkujących programistów. Mimo odrębności dwóch języków skrypty JavaScriptu oraz aplety Javy mogą się wzajemnie komunikować dzięki dostępnej w przeglądarkach Netscape, Mozilla i Opera technologii LiveConnect.
nospor
Moze jakis pomysl na upgrade obrazka?
Bo jak widać nie dla wszystkich jest zrozumiały blinksmiley.gif
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...mp;gopid=620934

edit:
a zresztą nie ma co zmieniać, jest git... dla niektórych nawet
  1. <?php
  2. echo 'blabla';
  3. ?>

nie jest zrozumiałe.
erix
Cytat
Nie będę robił takich błędów Wynika to mojego lenistwa nie dopisanie Script

(*#&$(@*&#$...

~op, przyklejcie ten obrazek, gdzie:
Cytat
Z powodu wysokiej aktywności botów, możliwość postowania przez gości została zablokowana do odwołania. Informacje i dyskusja

Nikt już na to nie zwraca uwagi i się zdezaktualizowało...
dr_bonzo
Ale po co to tam wklejac - 1 topik na 100 to jest o Javie smile.gif
erix
Ostatnio stężenie drastycznie wzrasta...
Spawnm
może zróbmy jakiś funowy Ezoteryczny język jsj i jak ktoś prosi o pomoc w js a pisze o javie to odp w javascriptjavie biggrin.gif
erix
Spawnm, podsunąłeś mi pewien pomysł: a gdyby tak przy pisaniu nowego posta z samym "java" w treści wywalało popupa z tym obrazkiem, albo gdzieś warstwa wyjeżdżała z odpowiednim opisem? tongue.gif
Spawnm
to przy okazji można by zmontować inne bajery typu jak user klika submit to sprawdza czy w tytule jest [(.*)] , i już znika problem z tagami smile.gif
a pomysł fajny smile.gif
erix
Cytat
to przy okazji można by zmontować inne bajery typu jak user klika submit to sprawdza czy w tytule jest [(.*)] , i już znika problem z tagami

Mnie to też wkurza, odpowiednie kroki w trakcie. [;
greg87g
to jak nazwać to "coś" co trzeba pobrać i zainstalować żeby przeglądraka obsługiwała javascript (np. po formacie kompa kiedy ff albo ie informują, że aby przeglądać daną stronę w pełni, należy pobrać i zainstalować wtyczkę(?) )

a nadgorliwi programisci są, i to z całą swoją mocą się nieraz objawiają
są tak jak i są nadgorliwi np. polinisci którzy przy pierwszej możliwej okazji zwrócą uwagę, że "ci" pisze się z dużej litery tylko jako zwrot grzecznościowy (listy, zaproszenia, oficjaline pisma itp.), lub dla wyrażenia szacunku dla odbiorcy w innej sytuacji ale tylko jako słowo określające drugą osobę liczby pojedyńczej, nie zaś trzecią liczby mnogiej. a są i tacy polonisci którzy pwstrzymają się od takiej uwagi ze względu np na własnie szacunek do swojego odbiorcy.

(tak jak napisałem gdzieś wcześniej, faktycznie nie było elementu o id "glowna1" ku mojemu zdziwieniu, bo strona się prezentowała wizualnie dokładnie tak, jakby on był - moje przeoczenie sorx)
golaod
Jak nazwać to coś co się pojawia to JAVA JAVA JAVA i jeszcze raz JAVA. Zrozum, że javascript jest WBUDOWANA w przeglądarkę. Tak przy okazji poprawianie jest jak najbardziej właściwe, tym bardziej jeśli chodzi o język polski. Poza tym zwrot 'Ci' powinno się pisać z dużej w momencie gdy się zwraca do danej osoby.
Przykład:
Mam Ci wiele do powiedzenia.
Zauważ, że 'ci' występuje również w liczbie mnogiej:
Wiedziałeś, że ci budowlańcy to polacy?(i wszystko jasne tongue.gif).
Poza tym jeśli widzisz jakiś problem w byciu poprawianym lub krytykowanym to ciężko z Tobą smile.gif Pamiętaj, że mistrzem w danej dziedzinie jest ten, którego dotknęły wszystkie możliwe błędy bo dzięki temu jest przygotowany na wszystko.
greg87g
Cytat(golaod @ 17.06.2009, 11:22:43 ) *
Jak nazwać to coś co się pojawia to JAVA JAVA JAVA i jeszcze raz JAVA

Javascript nie działa jesli sobie tej javy nie zainstalujesz. Wiem, bo po kazdym formacie (nie tylko na jednym kompie) nie działały mi poprawnie niektóre strony dopóki tego nie zainstalowałem. Moze byc sobie javascript wbudowany w przegladarke, ale co z tego jesli nie dziala bez javy.

zatem poprawiam Cie i upominam: czytaj dokladniej posty jesli je krytykujesz. pisząc o słowie "ci" zwracałem uwgę na dużą literę, rozróżniając osoby i liczby. a "ci" mozna tez pisać małą literą o drugiej osobie l.p. np. opisując dialog dwóch osób.

czytanie.pdf
nospor
Cytat
Javascript nie działa jesli sobie tej javy nie zainstalujesz
zrozum: javascript nie ma nic wspolnego z java. To ze ci strony bez java nie dzialają to tylko dlatego ze te strony korzystają zapewne z java. Jakby korzystaly tylko z javascript to by ci dzialaly bez zainstalowanej java smile.gif
mike
Cytat(greg87g @ 17.06.2009, 12:05:48 ) *
zatem poprawiam Cie i upominam: czytaj dokladniej posty jesli je krytykujesz. pisząc o słowie "ci" zwracałem uwgę na dużą literę, rozróżniając osoby i liczby. a "ci" mozna tez pisać małą literą o drugiej osobie l.p. np. opisując dialog dwóch osób.
Forma grzecznościowa to forma grzecznościowa. Nie jest obowiązkowa. Do szacunku nikogo nie zmusisz.
Poza tym jak można szanować rozmówcę, który jest tępy jak krowa na miedzy. Inteligentny rozmówca przyjmuje wiadomości jeśli rozmawia z ekspertem lepszym od siebie a nie muczy to samo z klapkami na oczach.

JavaScript jest wbudowany w przeglądarkę i nie wymaga instalowania czegokolwiek. Ponadto JavaScript nie ma nic wspólnego z Javą.
osl
mi przychodzi do głowy jeden tekst, który wyczytałem ostatnio na JM.org, coś w guście "Java a JavaScript to jak mechanika a mechanika kwantowa"...
greg87g
Cytat(mike @ 17.06.2009, 12:10:27 ) *
Poza tym jak można szanować rozmówcę, który jest tępy jak krowa na miedzy.

żal. nic wiecej.
czasem tylko bogu dziekuje ze caly swiat sie z informatykow i programistów nie składa bo pewno bysmy wszyscy juz dawno na jakiejs wojnie polegli, swiatowej pewnie czwartej czy piątej.
230005
Przypomina mi to trochę moją dyskusję z panią od aplikacji internetowych ze szkoły policealnej - ona do mnie że opera ma problemy z php - ja do niej WTF?questionmark.gif OMG...LOL!!! - a ona do mnie "tak, tak, kiedyś na zajęciach uczeń zainstalował sobie operę i jak odpalił skrypt php, to ten zamiast się wykonać, wydrukował swoją zawartość w przeglądarce" - ja na to "ależ przeglądarka nic nie ma do kodu php" - a ona na to, że widocznie ma - a ja na to "no to pewnie pani uczeń pomylił cudzysłowy w którymś echo i dlatego wszystko się wyświetliło" - a ona na to, że sprawdzali w super edytorze Zajączku, który koloruje składnię i tak pokolorował, że wszystko było ok, czyli błąd opery - a ja na to "acha, no chyba że tak", a pomyślałem sobie... no coś niezbyt poetyckiego powiedzmy winksmiley.jpg . Ta sama nauczycielka z resztą zamiennie stosowała nazwy java i javascript, i mówiła wiele bardzo głupich rzeczy, których teraz niestety nie pomnę smile.gif.
osl
greg87g - nie obużaj się, ale 4 czy 5 osób wyraźnie napisało, że java!=javascript, a Ty dalej swoje...
greg87g
a w ktorym ja miejscu napisalem ze to to samo?

nauczcie sie czytac i rozumiec to co czytacie. pomyliem sie tylko w tym, ze myslalem ze do obslugi javascript trzba miec zainstalowna jave. i tak jak juz gdzies dawno temu napislem wiem ze javascript a java to nie to samo, bo w kazdym kursie, na kazdym forum znajdzie sie grono specjalistow którzy w mniej lub bardziej kulturalny sposob o tym przypomną (nota bene "o dziwo" moje slowa sie znowu sprawdziły)
osl
"Javascript nie działa jeśli sobie tej javy nie zainstalujesz" - to dość dobitnie wskazuje, choć tego napisałeś, że nierozróżniasz jednej technologii od drugiej...
dr_bonzo
Cytat(greg87g @ 17.06.2009, 12:27:40 ) *
a w ktorym ja miejscu napisalem ze to to samo?

Np. tutaj
Cytat
przeciez w javasctip nie sa obowiazkowe ani sredniki ani deklaracje zmiennych,
a jesli sa to trzeba powiedziec o tym mojej javie zainstalowanej na komputerze bo najwyrazniej o tym nie wie

z tego co mi sie wydaje to sredniki i deklarowanie zmiennych w javie mozna stosowac dla lepszego zrozumienia kodu przez ludzi ktorzy programuja takze w innych jezykach gdzie jest to obowiazkowe (ew. w starszej wersji javy, jesli i tam tak bylo), ja zaczynalem od php i teraz próbuję sil w javascript i szczerze powiem ze nieobowiazkowe sredniki na koncu linii ulatwiaja mi zycie:) a deklarowanie zmiennych z czysto praktycznych powodów wydaje mi sie nielogiczne (wiem, wiem, pewno chodzi o jakies cyrki z pamięcią).

http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=620711
No sorry, ale w Javie MUSISZ deklarowac nie tylko zmienne ale i ich typy.

Cytat
to jak nazwać to "coś" co trzeba pobrać i zainstalować żeby przeglądraka obsługiwała javascript (np. po formacie kompa kiedy ff albo ie informują, że aby przeglądać daną stronę w pełni, należy pobrać i zainstalować wtyczkę

Moze mowisz o flashu?
greg87g
nie trzeba rozróżniać technologii (czyli znać różnic), żeby wiedzieć ze to nie to samo.
mike
Teraz będzie wskazywanie słówek, pierdółek i niuansów, że tak przecież nie powiedział.
Zamiast normalnie się przyznać do błędu to będzie takie sranie w banie. Zostawcie trolla w spokoju. Nie ma sensu.
dr_bonzo
Cytat(greg87g @ 17.06.2009, 12:37:02 ) *
nie trzeba rozróżniać technologii (czyli znać różnic), żeby wiedzieć ze to nie to samo.

LOL, wystarczy przeczytac jedno zdanie zeby wiedziec ze to sa 2 rozne technologie. Ale coz... trzeba je tez zrozumiec.
maziak
Stary, podniecasz sie za bardzo. Taka cecha for technicznych, że jak popełnisz błąd, ktoś Ci go "bez owijania w bawełne" wytknie. smile.gif Trzeba podchodzić bez emocji. Jak będziesz za każdym razem robił dramat z tego, że ktoś Ci wytknął błąd to nie wytrzymasz długo. Prawda jest taka, że jak byś faktycznie przeczytal co to java a co to javascript to byś się nie upierał jak osioł przy tym, że rzekomo trzeba miec zainstalowana jave do dzialania javascriptu. To dosc logiczne - piszesz "javascript nie działa bez javy" ktoś Ci odpisuje "java to nie javascript".
dem
leze... gosciu jest przekozakiem : DDDD

stary, szacun, za masz energie do takiego trollingu... no i zazdroszcze wsumie samozaparcia i nie dostrzegania faktow... chcialbym choc raz pozwolic sobie na taki blogostan...

pozdro i zycze ci abys poszedl z taka wiedza do pracy... moze jak cie szef wysmieje to zrozumiesz gdzie popelniles blad ; D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.