Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odświeżanie a AJAX
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
artgrus
Witam.
Mam pytanie. Czy w AJAXie istnieje jakiś sposób aby po odświeżeniu strony dane nie zniknęły?

No bo ładowanie zawartości do elementu np div to wiem. Tylko jak ja odświeżę stronę to info mi zniknie i znów bym musiał kliknąć na link.

Pewnie pytanie: a po co odświeżać skoro asynchronicznie się informacje łądują??

A jak by ktoś przez przypadek nacisnął "Odśwież bieżącą stronę" questionmark.gif

Dlatego pytam was, drodzy eksperci w ajaxie:: czy da się zabezpieczyć aby po odświeżeniu strony informacje (które zostały załadowane za pomocą kliknięcia w odnośnik) nie zniknęły a żeby ich na nowo nie ładować??

Proszę o odpowiedź.
Spawnm
można dać dane np. w sesje / ciasteczka
artgrus
Cytat(Spawnm @ 2.07.2009, 12:17:51 ) *
można dać dane np. w sesje / ciasteczka

Hm. Może i to jest jakieś rozwiązanie. Jak narazie, to dzięki. Poprubuje z ciachami/sesjami. Tylko nie jestem pewien co mógłbym w ciachach/sesjach przesyłać, bo wiele informacji które są wyciągane z bazy to z pewnością nie bo by mi zawiesiło transakcję.

Z drugiej strony niewiem czy zmienna by była dobrym rozwiązaniem jako przesył. Mam na myśli w AJAXIE.
Spawnm
skoro z dane z bazy to dawaj to sesji id wpisu smile.gif
skowron-line
http://www.mikage.to/jquery/jquery_history_noc.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.