Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Studia] PJWSTK vs PW? Którą wybrać?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
eai
Witam.

Znajduje się przed dylematem którą uczelnię wybrać. Studia zaoczne, kierunek Informatyka.
Proszę o podzielenie się waszą opinią z w/w uczelni.

Opłaty:
PJWSTK: (link)
wpisowe 1000zł
miesięcznie 680zł

PW: (link)
wpisowe 85zł
miesięcznie 830zł
piotrooo89
ja sam wybieram się na politechnikę tyle że krakowską (no ewentualnie AGH).
sowiq
PW droższa od PJWSTK? blink.gif Co to się porobiło...

Mój kolega był na PJWSTK, ja jestem na PW (dziennie) i powiem Ci tak:
- jeśli masz trochę ambicji, to na PJWSTK masz dużo większe możliwości nauki i rozwoju (przede wszystkim lepszy sprzęt - ilościowo i jakościowo)
- jeśli chcesz się obijać i nic nie robić, to na PJWSTK będziesz zaliczał wszystko po godzinie nauki (przykład z obserwacji mojego kolegi)

Dokładając do tego, że PW jest droższa, to mamy 3:0 dla PJWSTK.

[edit]
Jeszcze pytanie - informatyka na PW, ale na którym wydziale?
eai
sowiq: Informatyka na PW jest tylko na wydziale Elektroniki i Technik Informacyjnych
sowiq
A to ciekawe... Jak ja startowałem to była jeszcze na MiNI i Elektrycznym (i chyba jeszcze jakimś, ale głowy sobie uciąć nie dam).

EiTI to najtrudniejszy wydział na PW - najwyższy poziom i najłatwiej wylecieć :]
zwierzołak
możesz jeszcze wziąć pod uwagę WIT (wit.edu.pl) - jest taniej niż na PW i PJWSTK ok 2500 za semestr na zaocznych, poziom dobry, ze sprzętem nie ma jakiś szaleństw, na pewno gorszy niż na PJ ale wystarczający od jakiegoś czasu.
230005
A to i ja jeszcze pytanko zadam - wie ktoś możne czy w gdańsku na studia zaoczne trzeba zdawać egzamin, jak na dziennych (w internecie nie ma takiej informacji, a wiem że na dzienne trzeba, a też o tym nie piszą)?
piotrooo89
na studia egzamin? co to za szkoła? egzamin to się na architekturę z rysunku zdaje normalnie wsystarcza nowa matura.
230005
Egzamin z matematyki piszą ci co nie mieli matmy na maturze. Rok temu zdawał go mój kolega, dwa lata temu kolega kolegi, z tym że ten rok temu nie był zbyt egzaminowy że tak powiem tongue.gif.
nasty
Cytat(sowiq @ 3.07.2009, 14:45:11 ) *
Mój kolega był na PJWSTK, ja jestem na PW (dziennie) i powiem Ci tak:
- jeśli masz trochę ambicji, to na PJWSTK masz dużo większe możliwości nauki i rozwoju (przede wszystkim lepszy sprzęt - ilościowo i jakościowo)
- jeśli chcesz się obijać i nic nie robić, to na PJWSTK będziesz zaliczał wszystko po godzinie nauki (przykład z obserwacji mojego kolegi)
Tak jest chyba na każdej politechnice po I roku, że na 3.0 to można nawet i na pandę zaliczyć a na 5 to trzeba pozapi**dalać trochę smile.gif
nexis
Skończyłem właśnie 3. rok na PJWSTK (6 semestr, dziennie) i mogę polecić tę uczelnię. Studiuje na wydziale informatyki, specjalizacja "programowanie aplikacji biznesowych". Nie mogę jej porównać do PW, ponieważ nigdy tam nie studiowałem, ale jest wiele ciekawych przedmiotów i praktycznie z większością dziedzin informatyki będziesz miał styczność. Dalszy rozwój zależy oczywiście od ambicji studenta i dlatego uważam, że z niewielkim wysiłkiem można zaliczać wszystko na 3.0. W razie pytań służę pomocą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.