Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z FCKeditor
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
adrian1987
Witam, chciałbym zrobić coś takiego, że ludzie otwierają sobie stronę na której jest FCKeditor i po zalogowaniu każdy ma indywidualny folder w którym przechowuje swoje pliki uploadowane...
W pliku config.php znalazłem ścieżkę, którą trzeba zmienić, tylko niestety w tamtym pliku nie widzi mi sesji ustawionej na stronie głównej...
w pliku index.php w katalogu newsletter ustawiam sesję:
  1. <?php
  2. if(isset($_POST['login']) && isset($_POST['haslo']))
  3. {
  4.    $bool = $logowanie -> login($_POST['login'], $_POST['haslo']);
  5.    if($bool)
  6.    {
  7.        $name = $logowanie -> get_name($_POST['login']);
  8.        $temp = $name[0].' '.$name[1];
  9.        $_SESSION['name'] = $temp;
  10.        $_SESSION['id_user'] = $name[2];
  11.        $_SESSION['prawid_uzytkownik'] = $_POST['login'];
  12.    }
  13. }
  14. ?>

a w pliku \newsletter\js\fckeditor\editor\filemanager\connectors\php\config.php
niestety zmiennych sesji już nie widzi i nie bardzo wiem jak teraz mogę w zależności od zalogowanego użytkownika zedytować linię w pliku config.php
  1. <?php
  2. $Config['UserFilesPath'] = '/newsletter/userfiles/'.$_SESSION['id_user'].'/' ;
  3. ?>

żeby każdy ładował pliki do swojego katalogu...
kfc4
A może cookie?
adrian1987
też myślałem o cookies, ale czy można tak zrobić, żeby cookies jednej strony był widoczny dla drugiej?? bo tak to mniej więcej wygląda, że ten plik konfiguracyjny nie jest zaciągany bezpośrednio na stronie gdzie użytkownik jest zalogowany tylko jakoś przez iframe, dlatego też zmienne sesji tam nie sięgają...
kfc4
Z tego co mi wiadomo i cookies i session wymagają tej samej domeny. Czyli jak masz config.php na xxx.pl, a index.php na xxx.com to nie wyjdzie. Jak się mylę (bo z ciasteczkami mogę) to mnie poprawcie.
k_@_m_i_l
W miejscu gdzie wyświetlasz edytor daj :
  1. <?php
  2. $Config['UserFilesPath'] = '/newsletter/userfiles/'.$_SESSION['id_user'].'/' ;
  3. ?>

a w configu ustaw bez zależności użytkownika.Powinno pomóc.
adrian1987
  1. <?php
  2. include_once('js/fckeditor/fckeditor_php5.php');
  3. $oFCKeditor = new FCKeditor('FCKeditor1') ;
  4. $Config['UserFilesPath'] = '/newsletter/userfiles/'.$_SESSION['id_user'].'/' ;
  5. $oFCKeditor->BasePath = 'js/fckeditor/' ;
  6. $oFCKeditor->Height = 500;
  7. $oFCKeditor->Create() ;
  8. ?>

Mam coś takiego w miejscu gdzie wywołuję FCKeditor no i niestety pobiera ścieżkę nie z tego co deklaruję powyżej tylko z tego co jest w pliku config.php... A więc cały czas folder nie jest zależny od tego kto się zaloguje sad.gif
k_@_m_i_l
To daj
  1. <?php
  3. ?>

po ustaleniu base path czyli masz mieć :
  1. <?php
  2. $oFCKeditor->BasePath = 'js/fckeditor/' ;
  3. $Config['UserFilesPath'] = '/newsletter/userfiles/'.$_SESSION['id_user'].'/' ;
  4. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.