Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ajax i mod rewrite
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
orsz
witam,

mam problem z poprawnym dzialaniem ajaxa z modem rewrite

gdy podaje normalny url.php?z=parametrami to wszystko dziala ok, gdy url jest przepisany do ludzkiej_postaci.html to ajax nie dziala

jak to obejsc?
erix
Fajnie, że podałeś cokolwiek, żeby wywnioskować, w czym błąd.

Ani regułek, ani skryptów...
wookieb
Cytat(erix @ 10.07.2009, 16:25:17 ) *
Ani regułek, ani skryptów...

Ale oczywiście ~orsz jesteśmy z tobą i łączymy się z twoim problemem. Tak... Łączymy...
orsz
mialem nadzieje, ze to powszechnie znany problem... mam tu zbyt skomplikowany skrypt zebym go mogl powycinac i powklejac

sorki za zabieranie czasu...... poki co postaram sie sam do tego dojsc
wookieb
Musiałeś coś namieszać, bo ja ajaxa mam cały czas na rewrite i działa bardzo dobrze beż żadnych problemów, wiec podane kodu jest niezbedne jakbys w razie czego nadal nie znalazł odpowiedzi.
zegarek84
wpisz sobie recznie w przeglądarce jeden z przepisanych adresów do html i aprawdź czy zawartość jest taka sama jak ta z parametrami - jeśli tak to regułki sa wporządku [mozesz jeszcze w regułkach dać przekierowanie r=301 wtedy bedziesz widział po samym adresie jaki się zmieni czy przepisał się prawidłowo]...

a teraz jeśli regułki sa wporządku to w skrypcie źle definiujesz "przepisane" wartości - i tutaj albo dodaj alert w kilku miejscach w których mogłeś popełnić błąd wyswietlające adres (sprawdź czy jest ten którego oczekujesz) albo zamiast alerta to otwieraj w nowych kartach adres...
orsz
ok dzieki

mysle ze moge miec blad gdzies w blibiotece sajaxa....... calosc sie zachowuje tak jakby po przepisaniu w ogole nie widzialo serwera. a tak wlasciwie to ja nie wiem co tam sie dzieje i faktycznie bedzie trzeba to krok po kroku testowac

edycja 18.08:

temat do zamkniecia - problem rozwiazany

okazalo sie ze gdy sajax dostawal przepisany adres to nie mogl dorzucic do niego swoich zmiennych.... funkcja get zamiast post i kilka drobnych niedorobek

pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.