Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ajax][jquery][js] hover
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
nmts
Mam przykładowy div, nazwijmy go Jaś. Jaś tworzy się dynamicznie przez php, oraz za pomocą jquery obsługuje zdarzenie hover - gdy kursor znajdzie się nad Jasiem, to Jaś spotyka obok siebie Małgosię - inny div. I wszystko działa, ale w momencie gdy
chce aby Jaś się aktualizował za pomocą Ajax'a (zwykły js), to zaktualizowany Jaś już nie spotyka obok siebie Małgosi.

Widzę tylko jedno rozwiązanie, aktualizując nowego Jasia (kasując starego i dodając nowego), musze mu ustawić parametr onmouseover i tworzyć Małgosię za pomocą zwykłego js. Wtedy zaktualizowany Jaś będzie wiedział jak się zachować gdy znajdzie się nad nim Pan kursor, bo obecnie zdarzenie jquery nie działa na nowego Jasia. Jakbym aktualizował asynchronicznie za pomocą jquery, a nie zwykłego js, chyba byłoby tak samo? W takim razie nie można obsłużyć zdarzenia zaktualizowanego elementu za pomocą jquery, bo ten przypisuje tylko pierwotnemu Jasiowi mouseover? Mam racje czy jednak źle coś robię i można za pomocą jquery obsłużyć nowego Jasia tworzonego za pomocą zwykłego js? tongue.gif
erix
Cytat
Widzę tylko jedno rozwiązanie, aktualizując nowego Jasia (kasując starego i dodając nowego), musze mu ustawić parametr onmouseover i tworzyć Małgosię za pomocą zwykłego js. Wtedy zaktualizowany Jaś będzie wiedział jak się zachować gdy znajdzie się nad nim Pan kursor, bo obecnie zdarzenie jquery nie działa na nowego Jasia.

A co z metodą live()? [;
nmts
Faktycznie, przyznaje się bez bicia, że tego mi brakowało. Jaś i Małgosia są teraz szczęśliwi. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.