Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przerwa w działaniu forum
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Cysiaczek
Witam,

Dziś wieczorem forum może zostać wyłączone ze względu na aktualizację oprogramowania. Przerwa może potrwać wiele godzin.
Informacja nie jest pewna, istnieje szanse, że przerwy dziś nie będzie, bo nie wszystko jest od nas zależne. Wolę poinformować już teraz, żeby potem nie było... smile.gif

Pozdrawiam i w imieniu Ekipy Php.pl przepraszam za ewentualne niedogodności.
kwiateusz
Dziś nie będzie, ale nie znacie dnia ani godziny, a upgrade nastanie!

Oczywiście w godzinach wieczornych/nocnych winksmiley.jpg
wookieb
A czy aktualizacja wniesie jakieś zmiany dotyczące użytkowników czy chodzi tylko o mały "lifting" silnika?
kwiateusz
Lifting silnika, lifting skina, bbcode oparte na geshi (własnie to nas opóźnia bo sa błędy małe), nowa obsługa dodawania tagów w przedszkolu i frameworkach, dbanie o to zeby było bbcode w postach, zmuszanie uzytkownika do szukania przed napisaniem w pewnych przypadkach i przygotowanie forum pod giodo (na zasadzie turn on/off jak sie sprawa wyjasni) to chyba tyle co userzy nowego zobaczą smile.gif
erix
Cytat
zmuszanie uzytkownika do szukania przed napisaniem w pewnych przypadkach

A tak a'propos - poproszę propozycje do tego na PW, żebym miał czym skrypt nakarmić. [;
kwiateusz
to trzebaby wyjaśnić ze działa to na zasadzie komunikatu w przypadku umieszczenia frazy w poście, aktualnie było headers already sent jak pamietam winksmiley.jpg
erix
Na razie wszystko, co dotyczy nagłówków jest uwzględnione. [;
Fifi209
Moglibyście dodać wreszcie jakiś bb-code dla javascript'a, bo tego bardzo brakuje.
kwiateusz
wygooglaj co to geshi a poznasz odpowiedź na swoją prośbe winksmiley.jpg
Fifi209
Cytat(kwiateusz @ 19.07.2009, 18:20:31 ) *
wygooglaj co to geshi a poznasz odpowiedź na swoją prośbe winksmiley.jpg

Co to geshi to wiem od kilku lat, napisałeś że bb-code będzie oparte na geshi co wcale nie znaczy że będą wszystkie obsługiwane przez geshi języki. winksmiley.jpg
erix
Będzie, będzie, już się nie bój. ;p

Po tym, co widziałem, to mam wrażenie, że aż za dużo będzie. haha.gif
Fifi209
No mija już ponad tydzień a aktualizacji ani śladu.
Kiedy można się jej wreszcie spodziewać?

P.S. Robicie w nocy jakieś backupy? Bo zwykle około 1-3 w nocy forum zaczyna zamulać. ;d
erix
Cytat
No mija już ponad tydzień a aktualizacji ani śladu.

Jest jeden bug, który ciężko namierzyć...

Cytat
P.S. Robicie w nocy jakieś backupy? Bo zwykle około 1-3 w nocy forum zaczyna zamulać. ;d

Z tego, co mi wiadomo, to związane jest z jakimiś pracami hostingodawcy.
Cysiaczek
Od godziny 14:30 forum będzie wyłączone
skowron-line
Cytat(Cysiaczek @ 7.08.2009, 08:16:59 ) *
Od godziny 14:30 forum będzie wyłączone

Długo wyczekiwana aktualizacja questionmark.gif
Cysiaczek
Tak smile.gif
sztosz
A do której będzie wyłączone?
Cysiaczek
Tego nie jestem w stanie określić. Może 3h, może 5, a może nawet do jutra. Wszystko zależy od tego, o której chłopaki (~kwiateusz i ~erix [ktoś jeszcze?]) zabiorą się za pracę. Wyłączenie już o 14:30 jest konieczne ze względu na backup.

Pozdrawiam
mike
Cytat(sztosz @ 7.08.2009, 10:39:36 ) *
A do której będzie wyłączone?
Będzie widaniał napis: "Za 10min. wracam"
Taki napis rozwiązuje kwestie godziny wyjścia i przyjścia. Przynajmniej w mniemaniu sklepikarzy :-)
erix
~hwao na wakacjach, zostaliśmy sami na placu boju. biggrin.gif

Mam nadzieję, że wyjdzie krócej, ale jak to chochliki lubią, wszystko może wyjść w szczególikach, chociaż tego nie przewiduję. biggrin.gif

edit: Temat: Upgrade forum
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.