mam dziwny problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Otóż próbuję dopisać w koszyku zliczanie kosztów dostawy dla klienta za pomocą Javascript. Nie wgłębiając się w szczegóły newralgiczny fragment kodu wygląda tak:
var text = 'Łączna wartość zamówienia wraz z wysyłką to: <font color=red>' + totalValue.toFixed(2) 'zł <\/li><li>koszt dostawy: ' + deliveryCost.toFixed(2) + 'zł <\/li><li>koszt płatności(np.: pobranie): ' + paymentCost.toFixed(2) + 'zł<\/li><\/ul>'; document.getElementById('deliveryCost').innerHTML=decodeURIComponent(text);
Na localhost wszystko działa pięknie, wyświetlają się polskie znaczki etc. Natomiast po wgraniu na serwer dostaje coś takiego:
Cytat
czna warto zamienia wraz z wysyto: 60.51z/font>
w tym
* zamione towary: 41.01z
* koszt dostawy: 15.00z
* koszt ptnoi(np.: pobranie): 4.50z/li>
w tym
* zamione towary: 41.01z
* koszt dostawy: 15.00z
* koszt ptnoi(np.: pobranie): 4.50z/li>
Dodam, że plik jest poprawnie zakodowany w utf, nagłówki też są poprawne w dokumencie jako utf. Nie działa tylko ten fragment w javascript - treści generowane w php są ok. Podejrzewam, że może to mieć coś wspólnego z serwerem bo tak jak pisałem na localhost działa a na serwerze nie.
Powiem szczerze, że nie mogę znaleźć przyczyny - próbowałem już różnych rozwiązań z google ale nic się nie udało uzyskać.