Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]mail() w xampp
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Robert1985
Mam problem z funkcją mail() używam xampp'a z mercury'm.
  1. $imie = $_POST['imie'];
  2. $nazwisko = $_POST['nazwisko'];
  3. $mail = $_POST['mail'];
  4. $komentarz = $_POST['komentarz'];
  5.  
  6. //zmienne potrzebne funkcji mail
  7. $adresdo = moja normalna poczta na gmail;
  8. $temat = 'Komentarz klienta Skupu Samochodów';
  9. $zawartość = 'Imię: '.$imie."\n".
  10. 'Nazwisko: '.$nazwisko."\n".
  11. 'Mail: '.$mail."\n".
  12. 'Komentarz: '.$komentarz;
  13.  
  14. $adresod = "From:admin@localhost.com";
  15.  
  16. mail($adresdo,$temat,$zawartość,$adresod);

Niestety mail niby wychodzi ,ale już nie dochodzi na moją normalną pocztę :/ wie ktoś co na to zaradzić?
jmail
Kurde przecież to jest aktywny temat?questionmark.gif?

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=127836&hl=

Tak trudno poszukać?
Robert1985
Hmm.. no niewiem czy to o to samo chodzi tam wogóle nie wysyłało poczty u mnie mail() niby wysyła z localhosta ,ale na gmaila już nie dochodzi napiszcie tylko dlaczego i jakie jest rozwiązanie. Czy nie da się naprawdę korzystać z mail() tylko trzeba używać klas?
jmail
localhost.com na pewno jest rozpoznawane jako fake mnail i jako spam. dlatego Ci nie dojdzie. dlaczego używać klas? bo używasz wtedy serwera SMTP, który się zautoryzuje i będzie działało niezależnie na serwerach hostingowych
Robert1985
Rozumiem ,tylko upewniam się ,bo do tej pory w książce ,którą męcze wszystko jest bardzo dobrze opisane i dlatego nie podobało mi się ,że nagle używają funkcji ,która nie do końca jest użyteczna. Ale skoro bardziej zaawansowani w temacie tak uważają to będe musiał zainteresować się wskazanym w poprzednim twoim poście wątkiem. Dzięki za odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.