Posiadam skrypt rejestracji i dorabiam do niego skrypt logowania. Przy rejestracji zrobiłem dostęp. Teraz chcę, aby przy logowaniu sprawdzano dostęp i jeśli wynosi 0 to nie zaloguje i wróci do index, a jeśli wynosi 1 to zaloguje i pokaże odpowiednią część strony. Skrypt wygląda następująco:
loguj.php
<center><form action="zaloguj.php" method="post"> Login:<br><input type="text" name="login" /><br><br> Hasło:<br><input type="password" name="haslo" /><br> <input type="submit" value="Zaloguj"> </form></center>
zaloguj.php
<?php $connect = mysql_connect('localhost', 'root', 'password') or die('Nie można połączyc się z bazą danych. Przepraszamy za kłopoty'); $db = mysql_select_db('db') or die('Nie można wybrać bazy danych. Przepraszamy za kłopoty'); if($login ==''.$idzapytanie['login'].'' && $haslo ==''.$idzapytanie['haslo'].'') { $_SESSION['admin']='ok'; $_SESSION['login']=''.$idzapytanie['login'].''; else if { } } else { echo '<center>Podany login lub hasło są nieprawidłowe.</center> <meta http-equiv="Refresh" content="3; url=loguj.php" />'; } } { } { echo '<center>Jesteś zalgowany jako '.$_SESSION['login'].'<br> <a href="?wyloguj=wyloguj">Wyloguj</a></center>'; if($_GET['wyloguj']=='wyloguj') { } } ?>
Pomożecie mi to zrobić, bo nie bardzo wiem jak to ugryźć?