Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JOOMLA] Znak procentu w linku artykułu
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
MusicInMe
Nie mam pojęcia, jak to wytłumaczyć, ale... przy próbie dodania artykułu do nowo utworzonej kategorii i wyświetleniu go za pomocą modułu na stronie startowej (jakikolwiek moduł wyświetlający ostatnie newsy), po kliknięciu w tytuł artykułu następuje przekierowanie właśnie na stronę startową.
Gdy artykuł przypiszę do kategorii już wcześniej utworzonej, problem znika (mogę odczytać wiadomość).

Zauważyłam, że przypisując artykuł do każdej nowej kategorii (nieważne ile razy została ona usunięta lub zmieniono jej nazwę) link do artykułu ma następującą postać:

Kod
/index.php?option=com_content&view=article&id=386%3 Agggg&catid=87%3Akocio&Itemid=318 

Problem tkwi najwidoczniej w znakach procentu przy tytule artykułu (w innych tego nie ma) i nie wiem, skąd to się wzięło.
Proszę wybaczyc mi moją niewiedzę i zagmatwanie w tłumaczeniu problemu, ale na prawdę od kilku dni próbuję to jakoś rozwikłać... bez skutku...  sciana.gif
Berkovits
Hmm, utworzyłem na próbę nową kategorię i wstawiłem tam nowy artykuł, włączyłem moduł mod_latestnews na stronie głównej i wszystko mi działa. Adres strony z artykułem wygląda u mnie tak:

.../index.php?option=com_content&view=article&id=43:nowy-probny-artyku&catid=19:probna-kategoria

(z automatycznym tworzeniem aliasu)

Zamiast tych procentów powinien być dwukropek.

Napisz, jaki jest alias artykułu i kategorii - czy tam nie ma jakiś dziwnych procentów.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.