Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysoko wydajne MySQL
Forum PHP.pl > Inne > Książki
patryczakowy
Dzisiaj dostałem informacje od helionu o ukazaniu się drugiego wydania:
Wysoko wydajne MySQL. Optymalizacja, archiwizacja, replikacja. Wydanie II.
Wydanie z września tego roku także chyba najnowsze z możliwych, tyle że cena niezbyt zachęcająca i dlatego chciałem się spytać czy czytał ktoś pierwsze wydanie ? warto?

Cysiaczek
Dołączam się do prośby o napisanie kilku słów o tej książce.
phpion
Warto, ale nie za tą cenę. Jakiś czas temu w ręce wpadła mi wersja angielska* i generalnie muszę powiedzieć, że jest to ciekawa książka. Sęk w tym, że zbyt często nie będzie się do niej wracać. Po pierwszym przeczytaniu wiele w głowie zostaje i na tym koniec. Wywalić 100 zł na jednorazowe przeczytanie książki - chyba nie warto.

* jako PDF tongue.gif w razie czego mogę podesłać w celach reklamowych (może jednak ktoś się skusi na wersję papierową).
skowron-line
Według mnie książka bardziej dla administratora serwera. Tylko 2 rozdziały o optymalizacji i typach danych ( jeden z nich jest chyba jako przykładowy rozdział ) jest naprawdę przydatny jak dla mnie, no ale może z czasem się to zmieni, a czy cena wysoka ciężko mi powiedzieć. Na pewno warto ją przeczytać.
patryczakowy
Nim ktoś odpowiedział na ten temat zdążyłem ją już kupić co prawda całej nie przeczytałem ale zapowiada się ciekawie mnóstwo w niej teorii której trudno znaleźć w necie jednym słowem nie narzekam a cena ... chyba jak na książki z tej dziedziny w sumie normalna
Cysiaczek
Dzięki za odpowiedzi.
Kupiłem ja dzisiaj i wygląda obiecująco smile.gif
v4derr
Witam,

odświeżam temat, ponieważ szukam właśnie tej książki i chyba nakład im się wyczerpał bo nigdzie nie mogę jej znaleźć..

Czy ktoś z was mógłby mi ją sprzedać/pożyczyć?

Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.