Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena portalu oraz zlecenie poprawek
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
pietrov8
http://www.pit-lane.info/php2/news.php

Oto mój serwis wykonany na bazie php Fusion. Proszę o oceny i propozycje poprawek
nospor
no ok, ale co tu oceniac? Co jest Twojego?
pietrov8
Layout.

Chcę "ulepszyć" stronę tylko niewiem co można do niej wykonać?? Jakieś pomysły??
askone
Hej

1. Dopasować kolor tła tabelek do koloru body lub odwrotnie.
  2. Dodać możliwość zamknięcia apletu dla niezalogowanych użytkowników.
  3. W newsach kolory nagłówka i stopki nie są zgodne ze sobą. Trochę się to gryzie winksmiley.jpg
  4. W boxach po prawej masz różne odstępy pomiędzy wpisami. Wyrównaj wszystkie do tych większych w boxie "Nawigacja".
  5. Ogólną kolorystykę strony utrzymujesz w barwie niebieskiej, skąd więc szare zestawienie? Lepiej także coś w blue winksmiley.jpg
Póki co to na tyle

Pozdro
pietrov8
Poprawki dokonane.

Może kolejne propozycje>>
askone
Nawet gdybym chciał jeszcze pomóc to nie widzę aby na podanym przez Ciebie linku była uaktualniona strona winksmiley.jpg Czyżbyś zmienił wszystko tylko na localu...
pietrov8
Cytat(fly474 @ 13.10.2009, 13:39:21 ) *
Hej

1. Dopasować kolor tła tabelek do koloru body lub odwrotnie.
  2. Dodać możliwość zamknięcia apletu dla niezalogowanych użytkowników.
  3. W newsach kolory nagłówka i stopki nie są zgodne ze sobą. Trochę się to gryzie winksmiley.jpg
  4. W boxach po prawej masz różne odstępy pomiędzy wpisami. Wyrównaj wszystkie do tych większych w boxie "Nawigacja".
  5. Ogólną kolorystykę strony utrzymujesz w barwie niebieskiej, skąd więc szare zestawienie? Lepiej także coś w blue winksmiley.jpg
Póki co to na tyle

Pozdro

1. Zostanie tak jak jest
2,3,4,5 wykonane

Proszę o pomoc. Dlaczego W IE 6/7 flagi pod bannerem nie są rozłożnone jaki w Mozilli oraz czego flagi w dolnym topie są rozciągnięte??
shaaaadow
No oceniając layout (bo tylko to można chyba?!) Ogólnie kolorystyka w miare, kwestia ramek przy zdjeciach w newsach mi osobiście strasznie się nie podoba. Przy flagach mógłbyś zrobić po najechaniu szczurkiem żeby były bardziej kontrastowe..
pietrov8
Witam. Zamierzam odświeżyć trochę header tego projektu oraz panele boczne. Chciałbym także w jakiś bardziej oryginalny, prostszy sposób uporządkować wszystkie tabelki z wynikami poszczególnych GP. Teraz mam to w taki sposób http://pit-lane.info/php2/f1-australia.php Czy macie jakieś inne pomysły?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.