Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [advAJAX] Czyszcznie formularza po wysłaniu danych
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
bobo168
Witam, nie dawno zacząłem używać advAJAX w swoich projektach no i mam problem mianowicie, nie wiem jak wyczyścić formularz po wysłaniu danych za pomocą "advAJAX.submit".. Wszystko fajnie się wysyła ale po wysłaniu formularz się nie formatuje i jest "zablokowany" (przyciemnione pola), probowałem za pomocą js poprostu zerowac wszystkie pola formularza w "onSuccess" ale to nie działa.. :| Możecie mi napisać jak z tym się uporać zaznaczam że nie chce aby się strona przeładowywała za pomocą header czy też location...

Dzięki z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam smile.gif
thek
Ale to przecież od tego co Ajax otrzymuje w header zależy decyzja. Odczytuj informację i w razie konkretnej sytuacji działaj. Wiem, że advAJAX używa zdarzeń onSuccess i onError i odpala właściwą funkcję, więc może tam na sztywno podaj elementy dokumentu do wyzerowania choćby poprzez document.getElementById. Możliwe, że źle napisałeś tę część w onSuccess i dlatego nie działa jak trzeba to.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.