Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: <html,div> Ustawianie stopki...
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Kocurro
Nie iwme jaki dać tytuł tego problemu o który mi chodzi...

najprościej to podam linki aby pokazaćco i jak...

normalnie to nawet spoko wyglada tak :

http://www.kutno.mediaclub.pl/test/?mod=offertv

jednakże gdy pole z zawartośćią jest mniesze od menu - lub nie ma żadnej zawartości to uzyskujęcoś takiego :

http://www.kutno.mediaclub.pl/test/?mod=pages

Czy ktoś mógłby mi powiedziećco muszę zmienić/poprawić aby stopka pojawiała sięna samym dole strony i aby nigdy nie zachodziła pod menu questionmark.gif

menu może być różnej wysokości...dodatkowo może pojawić siętakie samo menu z lewej strony...

proszę o pomoc i łagodne potraktowanie - dopeiro uczę siętworzenia stron opartych na div'ach

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
marcinc
Możesz użyć:
Kod
<div style="position: fixed; height: 20px; background-color: black; width: 100%; bottom: 0%"><p>stopka</p></div>

ale niestety to działa tylko z przeglądarkami obsługującymi normalnie CSS2, czyli o IE zapomnij smile.gif
Rzecz jasna styl do dostosowania smile.gif
Sprawdzone pod firefoxem 0.8
Zajec
Cytat
ale niestety to działa tylko z przeglądarkami obsługującymi normalnie CSS2, czyli o IE zapomnij  :)  
Rzecz jasna styl do dostosowania smile.gif

Cały dzień siedzę nad tym samym... a teraz mnie złamałeś sad.gif czy naprawdę jesteś pewnien, że nie istnieje rozwiązanie tego problemu, które ta CHORA ie łyknie questionmark.gif
Zajec
No dobrze... ale fixed powoduje, że dany blok jest widoczny cały czas, a autorowi tematu (zresztą tak samo, jak mi) nie zależało konkretnie na tym.

Osobiście chciałbym zrobić na stronie stopkę, która była by:
a) zaraz po tekście, jeśli jest on odpowiednia długi, także powoduje pojawienie się
cool.gif odpowiednio obniżony, jeśli tekst jest krótki i nie ma scrollbara (obniżony - z'align'owany do bottom)
Zbłąkany
Ja zrobilem w ten sposob: zdefiniowalem 2 warstwy np. main i stopka. Ustawilem height body na 95%, height main na 90% i height stopki na 10 procent:) dziala bez zarzutow:) a jak tekst jest dlugi to stopka zostaje zaraz pod nim:) oczywiscie warstwa stopki musi byc pod main a nie w niej problem tylko byz body bojak dalem 100% to przedluzal mi strone jak np bylo na niej moze z 5 lini tkstu do wyswielenia 8)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.