dzieki wielkie, aż mi wstyd, że tego nie zobaczylem
Miałbym jeszcze jedno pytanie. Nad tym problemem głowiłem się (zanim odpuscilem i zacząlem stosowac styl sredni) dobre kilka godzin i sobie nie poradzilem. Chodzi o taki dopisek (wlasnie nie wiem gdzie to zrobic czy w html, czy juz php [i tak i tak mi nie dziala]) :
CODE
<?php
$_POST['zmienna_a']=$a;
$_POST['zmienna_b']=$b;
//nie dziala ani na apache (PC) ani na serwerze(100 webspace zdaje sie)
?>
dzięki, ktoremu zamiast wlasnie pisac cale $_POST ..... moge poprostu sobie pisac $nazwazmiennej. Za kazdym razem gdy taki dopisek zrobię wtedy nie wyswietla mi zmiennej. Chociaż był mały wyjątek (w przykładzie z podręcznika):
CODE
<?php
$iloscopon = $_POST['iloscopon'];
$iloscoleju = $_POST['iloscoleju'];
$iloscswiec = $_POST['iloscswiec'];
?>
<html>
<form action="przetworzzamowienie.php" method=post>
<table border=0>
<tr bgcolor=#cccccc>
<td width="150">Produkt</td>
<td width="15">Ilość</td>
</tr>
<tr>
<td>Opony</td>
<td align="center"><input type="text" name="iloscopon" size="3" maxlength="3" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Olej</td>
<td align="center"><input type="text" name="iloscoleju" size="3" maxlength="3" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Świece Zapłonowe</td>
<td align="center"><input type="text" name="iloscswiec" size="3" maxlength="3" /></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Złóż zamówienie" /></td>
</tr>
</table>
</form>
</html>
CODE
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<title>Czesci samochodowe Yanka - wyniki zamowienia</title>
</head>
<body>
<h1>Czesci samochodowe Yanka</h1>
<h2>Wyniki zamowienia</h2>
<?php
echo '<p>Zamowienie przyjete.</p>';
echo '<p>zamowienie wyglada nastepujaco: </p>';
echo $iloscopon.' 0p0n<br />'; //wyswietla sie na serwerze (100webspace), a na apachu(PC) nie
echo $iloscoleju.' but3l3k 0lejQ<br />';//wyswietla sie na serwerze (100webspace), a na apachu(PC) nie
echo $_POST['iloscswiec'].' 5wi3c <br />';//wyswietla sie i tu i tu
echo date('H:i, jS F');
?>
</body>
</html>
wiem, że to jest pewnie banalnie proste i komuś zawracam "dupę", no ale skoro to nie wymaga duzo wysilku tak jak przy ostatnim megaproblemie to bylbym wdzięczny

Pozdrawiam.