Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Nurtujące pytanie..
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ulysess
mam pytanie.. parę godzin temu założyłem temat lecz nie otrzymałem odpowiedzi więc próbowałem sam dojść co jest przyczyną błędu..
doszedłem do tego że jeżeli wchodzę z linka do plik.php o zawartości

1.  
  2. <?php
  3.  
  4. if(!empty($_GET['w']))
  5. {
  6. include('conn.php');
  7.  
  8. $wartosc = htmlspecialchars(addslashes($_GET['w']));
  9.  
  10. $punkty_zapytanie = "SELECT `app` FROM `char` WHERE `id`='".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."' LIMIT 1";
  11. $punkty_zapytanie_wykonano = mysql_query($punkty_zapytanie) or die(mysql_error());
  12. $punkty = mysql_fetch_row($punkty_zapytanie_wykonano);
  13.  
  14. $aktualizacja = "UPDATE `char` SET `app` = '".mysql_real_escape_string($punkty[0]-10)."' WHERE `id`='".$_SESSION['id']."'";
  15. $aktualizacja_wykonano = mysql_query($aktualizacja) or die(mysql_error());
  16.  
  17. }
  18.  
  19. ?>
  20.  

w zapytaniu odejmuje wartość 20 dopiero gdy zaczne odświeżać tą strone zaczyna odejmować o 10.

celem skryptu ma być pobranie zawartości pewnej tabeli następnie odjęciem o inną wartość i następnie aktualizacja zawartości danego pola..
prosił bym o pomoc bo ręce opadają...
maly_swd
Jesli masz zainstalowany google toolbar albo inne wymysly, ktore wczytuja jeszcze raz strone to masz odpowiedz:)

Kiedys to sprawdzalem, i wlasnie przy pierwszym wbiciu adresu przegladarka zachowuje sie tak jak by 2x pobierala strone.
Ulysess
hmm może i coś w tym jest ponieważ na operze normalnie zadziałało a na FF było tak jak w 1 poście pisałem lecz nie zgodzę się z tobą do końca ponieważ tylko z tym skryptem tak jest , z innymi miał bym podobny problem bo też działają na zasadzie pobrania i aktualizacji , może trochę inaczej są stworzone ale działają poprawnie a po 2 przy odejmowaniu wykonuje to jak by 2x...

hmm wpadłem na pomysł żeby zrobić log tego wejścia czyli jeżeli wejdzie się na stronę to zapisuje do bazy , w operze dodało 1 wartośc , w FF 2 czyli miałeś racje , dzięki bardzo pewnie bawił bym się z tym jeszcze trochę.. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.