Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][PostgreSQL]baza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robin5hood
Mam pytanie skopiowałem bazę do innej bazy zmieniłem tylko nazwe bazy i z tą oryginalną wszystko dziła ok a z tą skopiowaną nie dziła czemu?
darko
hmmmm. zobaczmy co szklana kula powie, hmmm..... nic nie mówi, może udamy się do Delf do wyroczni...

Człowieku daj jakieś informacje, opisz błąd i co nie działa, co się dzieje, krok po kroku co zrobiłeś przy tym skopiowaniu itp. itd. Skąd mamy wiedzieć o co chodzi questionmark.gif
robin5hood
Zrobiłem tak w postgresie w pgadmin otworzyłem baze z okna Notatka skopiowałem cały sql potem wziąłem dodaj baze wpisałem nazwe bazy i wkleiłem to.
I błąd jest taki: pg_query(): relation "uczen" does not exist
darko
Cytat
Nie używaj cudzysłowia w nazwach tabel, jeżeli już to zrobisz wielkość liter będzie miała znaczenie

i tak "ROZRYWKI" to już nie to samo co "rozrywki"

Niektóre edytory np EMS automatycznie dodają czydzysłowia do tabel i nazw funkcji, dlatego najlepszym rozwiązaniem jest uzywanie małych liter

[za: http://forum.postgresql.org.pl/viewtopic.php?id=225]

zobacz też tu, generalnie odpowiedź podobna, tylko po angielsku

A ja dodam od siebie, że możliwe, że masz wpisaną starą (poprzednią) nazwę bazy w swoim sqlu, sprawdź i usuń jeśli tak, albo zamień starą na nową
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.