Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z GET
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jerycha
Witam
Piszę mały kontroler dla moich stron w php i napotkałem pewien problem w moim index.php

1. <?php
  2.  
  3. $controller = 'site';
  4.  
  5. $view = empty($_GET_['view']) ? 'index' : $_GET['view'];
  6.  
  7. switch($view) {
  8. case 'zespol' :
  9. $zespol = zespol;
  10. break;
  11.  
  12. case 'sklad' :
  13. $sklad = sklad;
  14. break;
  15. }
  16.  
  17. include 'views/layouts/'.$controller.'.php';
  18.  
  19. ?>

chodzi o linijkę gdzie przypisuję wartość do $view
Problem jest taki że gdy ta linijka występuje w kodzie nie można zmienić podstrony wtedy w ogóle instrukcja switch nie działa.
Jeżeli usunę linijke w której przypisuję $view podstrony zmieniają się ładnie tylko strona główna nie działa i wyświetla się error gdyż jak wiadomo nie można otworzyć pliku 'views/site/.php

Szczerze mówiąc nie rozumiem tego błędu gdyż linijka
  1. $view = empty($_GET_['view']) ? 'index' : $_GET['view'];
wyraźnie mówi że sprawdzany jest warunek. Jeżeli get view jest pusty przypisz index a jezeli nie wyswietl view.

Jestem laikiem w PHP bawię sie w nim dopiero kilka dni i nie rozumiem co tutaj może być nie tak :/

W razie potrzeby mogę udostępnić wszystkie pliki strony.

Z góry dzięki za pomoc
nospor
nie $_GET_
a: $_GET

włącz sobie wyswietlanie wszystkich bledow to nie bedziesz biegal po forum z takimi pierdułami
jerycha
wielkie dzięki za pomoc.
Muszę zmienić edytor standardowy HateML który do pisania stron sie sprawdza do PHP już nie smile.gif
nospor
Cytat
Muszę zmienić edytor standardowy HateML
Nie.
W pierwszej kolejności:
Cytat
włącz sobie wyswietlanie wszystkich bledow to nie bedziesz biegal po forum z takimi pierdułami

1. ini_set('display_errors','1');
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.