Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: facebook i dodawanie wiadomości do dashboard (tablicy)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MitS
Witam serdecznie,

chciałbym zrobić za pomocą facebook API dodawanie komentarza do facebook'owego dashboard (tablicy).
Wszystko fajnie działa - najpierw się loguje, poźniej za pomocą Fb:comments dodaje jakis tekst z mojej storny na stronęfacebook.

Wszystko pięknie tylko ze komentarz mogę wpisywać w okienku które mi wyskakuje (okienko facebookowskie smile.gif ) a chciałbym komentarz wysyłąć z mojego formularza na stronie bez dodatkowych okienek. Moje pytanie jak to wykonać?

Dla ułatwienia nie musi być to formularz mogą to być zmienne w js'ie np.
var message = 'sadsadasd';

i tą zmienną po przez skrypt chciałbym wysłać na dashboard.

Przeglądnąłem całego manuala i wszystko jest fajnie ale dla okienek typu popup itp.
wertująca dokumentację API facebook'a (http://wiki.developers.facebook.com/index.php/Main_Page)

oglądałem filmy dot. facebook'a - tutoriale ale na nich jest niedokonczony kod.
Szukałem na google - nie ma (5 godzin dziś poświęciłem :/).

Będę zobowiązany za napisanie mi prostego kodu który wysyla tekst ze zmiennej do facebookowej tablicy.
bim2
Z tego co wiem nie jesteś w stanie. Użytkownik musi ręcznie dodać tekst, tzn akceptować to. Możesz jedynie uzupełnić tekstem textarea.
MitS
Z tego co wiem to jest to do wykonania - gdzieś widziałem stronę na której właśnie taki mechanizm był wdrożony (nie pamietam nazwy) dlatego też się o to pytam. Ewentualnie zadowolę się jeżeli ktoś podał by rozwiązanie w Facebook PHP API (tam na 100 % da się z tymże kiedy ja próbowałem to robić dostępnymi metodami to wywalało błędy dot. braku sesji a rozwiązania w google nie było).
bartkowiakmateusz
Szukając czegoś wpadłem na ten topic, więc jeśli jeszcze szukasz rozwiązania, to możesz użyć stream.publish, z tym, że musisz mieć rozszerzoną zgodę użytkownika.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.