Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Layout portalu + podstrony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Poker
Witam,

Od kilku dni tworzę layout "portalu" teraz będę zabierał się za cięcie i resztę prac.

Chciałbym dać do oceny to co jest już pewne, jak będą wyglądać podstrony.

Wiem że to kolejny nic nie znaczący portal rozrywkowy, ale ja się ciągle uczę i to jest dla mnie jedno z większych wyzwań. Moim celem ( choć słabo w niego wierzę) jest utrzymać serwis w takim stopniu abym nie musiał do niego dokładać. Oczywiście czasu mam sporo, a nawet pomocniczkę która będzie razem ze mną dodawać filmy, gry, opisy, życzenia, dowcipy więc nie będzie na pewno to wszystko PUSTE.

Strona główna ( trochę nie pasuje do pozostałych bo była robiona jako pierwsza, tutaj będą minimalne zmiany)

-----------------------------------------------------------------------

Podstrona z Grami Online

PODSTRONA Z WYBRANĄ GRĄ

PODSRONA Z OPISAMI GG ( każdy opis po kliknięciu będzie wyświetlany w środkowej kolumnie i będzie widoczny w kilku wersjach typu ; Tekst, tekst, TeKsT, TeK$T, tsket tak dla urozmaicenia)

PODSTRONA Z FILMIKAMI

PODSTRONA Z KONKRETNYM FILMIKIEM

PODSTRONA Z PROFILEM UŻYTKOWNIKA (obok zdjęcia teksty "księga gosci, znajomi, zdjęcia,filmy, pamiętnik, konkursy, flirty, muzka) bedą usunięte.

Ps. Przepraszam za jakość tych screenów, ale mam ich tutaj dużo więcej i nie chciało mi się docinać do konkretnych rozmiarów.

Moimi ograniczeniami jest jedynie serwer, niestety nie jest na tyle bogaty by pozwolić sobie na dedykowany hosting dlatego też mój start będzie na serwerze z Nazwa.pl ( tym za 366zł), wszystkie pliki video, i gry będą z innych źródeł tak aby nie obciążać serwera.
Jedynie na serwerze znajdą się zdjęcia no i reszta będzie z bazy (opisy, życzenia, dowcipy itp)

Może jak uda się jakoś to wszystko rozkręcić i zarobić choć "coś" grosza to wtedy wszystkie gry będę hostował u siebie, narazie jednak to marzenia więc będzie działać w taki sposób.

Do całości mam już kilka różnych funkcji porobionych np system komentarzy + emotikonek.

Serwis będzie w 100% moim autorskim dziełem, nie korzystam z frameworków itp.

Dodawanie filmów z youtube będzie w całości zautomatyzowane, mam już własny autorski skrypt po wpisaniu adresu do filmu, pobiera wszystkie dane takie jak : tagi, opis, tytuł.

Jakby ktoś chciał jeszcze ocenić cięcie szablonu (innego)

http://www.podliski.pl/PORTAL/index.html

nie wiem za bardzo co więcej mogę napisać dlatego proszę o ocenę smile.gif mile widziane zdanie na temat tego serwisu.
livinghatret
Całkiem dobrze się to zapowiada smile.gif

Layout wygląda bardzo profesjonalnie. Jedna rzecz mnie tylko razi - ta przerwa w ramce wokół menu głównego. Rozumiem, że to było zamierzone? Bo trochę to wygląda jakby się layout "rozjeżdżał".
Poker
Cytat
Layout wygląda bardzo profesjonalnie. Jedna rzecz mnie tylko razi - ta przerwa w ramce wokół menu głównego. Rozumiem, że to było zamierzone? Bo trochę to wygląda jakby się layout "rozjeżdżał".

A dokładniej to o co chodzi? Bo nie bardzo rozumiem?
livinghatret

Chodzi mi o tę przerwę w ramce, w której jest cała zawartośc strony. Jak spojrzysz na główne menu (to poziome), to na poziomie jego dolnej krawędzi jest przerwa w ramce po lewej i po prawej stronie.
Poker
No tak to jest zrobione celowo, zawsze menu tak jakby "nadrzędną" częścią strony, tutaj jednak wcisnąłem ją w ten sam box w którym znajduje się content.
livinghatret
Cytat(Poker @ 5.12.2009, 16:35:18 ) *
No tak to jest zrobione celowo.

Podejrzewałem że celowo, ale moim zdaniem tak to trochę wygląda, jakby coś się źle wyświetlało winksmiley.jpg
starach
Przepiękny layout. Jeszcze go tylko dobrze zakoduj i zaprogramuj to powalisz takie dziadostwa jak NK bez większego problemu.

Jedyne co mi się rzuciło w oczy to linki w profilu mówiące o tym ile czego użytkownik dodał. Wyrównałbym je do lewej.

Aha no i uważam że livinghatret ma rację co do tej przerwy. Albo ją wywal albo usuń ramkę nad menu głównym i po jego bokach.
Gabrielx
Wow. Podoba mi się ta witryna. Rozreklamuj się gdzie nie gdzie a będzie dobrze. smile.gif Może znajdziesz jakiego inwestora który odkryje drzemiący potencjał w tej stronie smile.gif
thomson89
Mi się bardzo podoba twój szablon. Jeżeli już wszystko zrobisz, chętnie ustawię twoją stronkę na główną winksmiley.jpg

Co do drugiego layoutu, to pogrubienie linków w menu brzydko wygląda i to, że nie ma podświetlenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.