Walidując stronę www.gl-art.pl, otrzymałem błąd:
Cytat
URI : http://www.gl-art.pl
28 Niepoprawny numer : background Błšd parsowania [empty string]
28 Niepoprawny numer : background Błšd parsowania [empty string]
Problem w tym że w 28 linijce nie ma nic takiego. Zaznaczyłem to niżej (28 linijkę).
body { margin : 0; padding : 0; background : #ffffff url('../images/img13.jpg') repeat-x left top; font-size : 13px; text-align : justify; color : #000000; } body, th, td, input, textarea, select, option { font-family : "Trebuchet MS", "Times New Roman", Arial, Times, serif; } h1, h2, h3 { text-transform : none; font-family : Monotype Corsiva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 15px; font-weight : normal; color : #753333; } h1 { letter-spacing : -2px; font-size : 3em; } h2 { letter-spacing : -1px; font-size : 2em; } h3 { font-size : 1em; /* 28 linia */ } p, ul, ol { line-height : 200%; } blockquote { padding-left : 1em; } blockquote p, blockquote ul, blockquote ol { line-height : normal; font-style : italic; } a { color : #000000; } a:hover { color : #000000; } hr { display : none; } #header { width : 800px; height : 130px; margin : auto; text-transform : none; font-family : Arial, Helvetica, sans-serif; } #page { width : 850px; margin : 0 auto; } /* dalszy ciag styli */
//EDIT
Dopisuję mój drugi problem. Otóż, parser validatora krzyczy mi
Cytat
Takie same kolory dla color i background-color w dwóch miejscach body i a
Jeżeli natomiast usunę z a color: #FFFFFF; to linki są na niebiesko - ale validator nie krzyczy.
body { margin : 0; padding : 0; background : url('../images/img13.jpg') #ffffff repeat-x left top; font-size : 13px; text-align : justify; } a { font-family : Arial, Helvetica, sans-serif; color: #FFFFFF; }