Mam następujący kod:
plik index.php?page=strona
<div id="czat" style="width:200px; height:300px; overflow:auto;"> jakiś tekst </div> <script type="text/javascript"> var obiekt="#czat"; var time8; $(document).ready(function(){ scroll_down(); time8=setTimeout("update()",2000); }); function update(){ zaraz=$(obiekt).text(); $("#schowany").load("index.php "+obiekt,"page=strona",function(data){ if($(data).find(obiekt).text()!=zaraz) { $(obiekt).html($("#schowany").html()); scroll_down(); } time8=setTimeout("update()",2000); }); } function scroll_down() { $("#czat").animate({ scrollTop: $("#czat").offset().top }); } $(function(){ $.ajax({ ... success: function() { $(obiekt).load("index.php "+obiekt,"page=strona",function(){ scroll_down(); time8=setTimeout("update()",2000); }); } }); }); </script>
Scrollowanie działa dobrze przy $(document).ready, lecz wcale po użyciu funkcji load.
Przyznam szczerze, że nie jestem dobry w javascript, dlatego też możliwe jest, że popełniłem jakiś banalny błąd i go przeoczyłem.
W takim wypadku prosiłbym o jego wskazanie.
Jednak wydaje mi się że problem leży w ajaxie i przeładowywaniu divów.
Dodam jeszcze, że funkcja load musi się odwoływać do pliku index.php (w którym znajduje się powyższy kod) i niestety nie ma możliwości, aby to zmienić.
Z góry dziękuję na wszystkie rady i sugestie