Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CMS-porada
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
marcus753
Witam serdecznie mam nadzieję że to dobry dział na moje pytanie

Mianowicie rozkręcam sklep internetowy i potrzebuje dobrej strony, znalazłem w tym celu taniego informatyka z którym rozmawiałem i jedna rzeczy mi się nie zgadza ;/
Oto jego słowa:

CMS przy rozbudowie to już byłby standard, to nie powinno być problemu jedna z darmowych http://typo3.com/

Ze względu na pozycjonowanie zastosowanie na początku lub w całości dla stron CMS nie jest pożadany. Wartosci pobierane z bazy nie są dobrze indeksowne

Co o tym myślicie ? niepokoi mnie fakt że do tej pory strony które widziałem były robione na tabelach ale powiedział że może tez na divach ;/ jak myślicie na co powinienem uważać przy zlecaniu takiej stron żeby nie zostać po prostu wyrolowanym...

Każda podpowiedź i sugestia będzie mi baardzo pomocna i drogocenna
z góry za nią dziękuję pozdrawiam !

blooregard
Cytat
Ze względu na pozycjonowanie zastosowanie na początku lub w całości dla stron CMS nie jest pożadany. Wartosci pobierane z bazy nie są dobrze indeksowne

Większej bzdury w życiu nie słyszałem. Co ma źródło treści (RDBMS, pliki, wklepane na stałe) na stronie do pozycjonowania?

Cytat
niepokoi mnie fakt że do tej pory strony które widziałem były robione na tabelach ale powiedział że może tez na divach ;/ jak myślicie na co powinienem uważać przy zlecaniu takiej stron żeby nie zostać po prostu wyrolowanym...

Na co? NA TO:
Cytat
znalazłem w tym celu taniego informatyka

Nie ma na tym świecie "tanio i dobrze". Albo tanio, albo dobrze.

marcus753
też tak właśnie myślę gościowi chyba chodziło o to że dane pobierane z bazy trudniej się indeksuje czy tak jest ? nie wiem...
Czyli widzę że muszę sobie poszukać nowego normalnego informatyka, mam do was pytanie ile zrobienie takiego sklepu kosztuje ? jak byłem w jednej firmie policzyli mi 7000 a ten koleś powiedział że za 2000 jest w stanie zrobić sam już nie wiem co o tym myśleć sciana.gif

Co do mojego pytania bardziej chodziło mi o to na co powinienem uważać szukając informatyka na co zwracać uwagę itp.
pgrzelka
google indeksując stronę nie wie i nie może sprawdzić czy dane pochodzą z bazy czy są w plikach .html wpisane na stałe,

wybierając informatyk musisz zwrócić uwagę na
-doświadczenie
-portfolio
-referencje
Crozin
@pgrzelka: co do pierwszych trzech to jak najbardziej się zgadzam... ale co ma wiek do umiejętności, doświadczenia itp?
@marcus753: zrobienie sklepu może kosztować 2000, 7000 równie dobrze może i 200 000 - zależy co ma być zrobione, bo sklep to dosyć obszerne pojęcie...
pgrzelka
Cytat(Crozin @ 10.01.2010, 15:49:55 ) *
ale co ma wiek do umiejętności, doświadczenia itp?
chodziło mi o to aby nie zlecać tego gimnazjaliście czy licealiście
morswin
Cytat(pgrzelka @ 10.01.2010, 18:21:19 ) *
chodziło mi o to aby nie zlecać tego gimnazjaliście czy licealiście

tylko ze taki może nie raz bardziej wymiatać niż gość, który ukończył studia IT a i tak nic po nich nie umie. Oczywiście to rzadkość spotkać kogoś młodego, odpowiedzialnego i kumatego, ale zdarzają się takie przypadki.
Mephistofeles
Większość w gimnazjum jest na poziomie marquee i innych bajerów HTMLa. W liceum jest trochę lepiej, chociaż u mnie w klasie chłopak nie wie "gdzie wstawić instrukcję końca programu".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.