Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czcionka w kodzie html
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
tog
witam

piszac temat w przedszkolu zauwazylem, ze nawiasy klamrowe i zwykle sa bardzo podobne w bloku [ html ] [ /html ]

np.

1. { ( { ( { ( } ) } ) } )

nawiasy wygladaja prawie identycznie
przynajmneij w rozdzielczosci 1280x1024
erix
Yyyyy...

Ja widzę wszystko w porządku, 1366x768...
Crozin
1280x1024 i z zauważeniem różnicy nie mam najmniejszego problemu... przecież mają wyraźnie inny kształt
mike
Zdecydowaną różnicę widać również na 1920x1080.
erix
Mhmmm, może pora na zmianę kontrastu wygładzania/ekranu przez autora? tongue.gif
kwiateusz
w takim układzie przy dłuuuużyszm patrzeniu sie odrobine zlewa @1680x1050, ale kto normalny stosuje tyle nawiasów obok siebie...
erix
Eeee, ekhm, ~kwiateusz, o tej porze, to się wszystkie nawiasy na ogół zlewają. tongue.gif
tog
hm..

tak to sie wyswietla u mnie
mam wrazenie, ze nawiasy sie lekko zlewaja

poza forum ogladam kod w notaniku, w jakiejs standardowej czcionce(arial chyba) i nie mam z tym problemu
Kildyt
Cytat(tog @ 31.12.2009, 02:42:43 ) *
hm..

tak to sie wyswietla u mnie
mam wrazenie, ze nawiasy sie lekko zlewaja

poza forum ogladam kod w notaniku, w jakiejs standardowej czcionce(arial chyba) i nie mam z tym problemu

Może po prostu coś rozlałeś na monitorze i dlatego teraz czcionka jest rozlana?
A tak na poważnie to nie szukaj dziury w całym. Jak już napisał @erix popracuj nad kontrastem i wygładzaniem czcionek. Jeżeli już musisz to zawsze możesz zmienić kod CSS forum dla siebie i wszyscy będą happy. winksmiley.jpg
sztosz
A nie ogldasz tego przypadkiem w Safari? Apple stosuje zupełnie inne wygładzanie czcionek i przy DPI maców wygląda bardzo dobrze, przy 72 dpi czasem są problemy przy danych rozdzielczościach.
tog
nie, uzywam ff

ale widze, ze ten problem chyba nie ruszyl nikogo poza mna

odpalam notatnik i koduje w swoim arialu, czy co on tam ma;]
Pawel_W
u mnie piksel w piksel identycznie to wygląda i jakoś nie widzę problemu biggrin.gif

btw. zawsze możesz sobie przybliżyć kod scrollem winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.