Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Bład: nie działa ob_start()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Michał90
Witam,
Mam problem:

Kod
  Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/user/domains/domena.pl/public_html/adm/login.php:1) in /home/user/domains/domena.pl/public_html/adm/login.php on line 6

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/user/domains/domena.pl/public_html/adm/login.php:1) in /home/user/domains/domena.pl/public_html/adm/login.php on line 7

oto kod:

1. <?php
  2. // plik login.php
  3. include("config.php");
  4. // Sprawdzenie czy podane hasło i login sa dobre i wysłanie ciasteczka do komputera
  5. if (($login2==$login)&&($haslo==$pass)) {
  6. setcookie("zalogowany", md5($pass), time()+3600);
  7. header("Location: $HTTP_REFERER");
  8. }
  9. // w przypadku złych danych wyświetli komunikat:
  10. else
  11. echo "<center><span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Zły login lub hasło!<br>
  12. <input type=\"submit\" onClick=\"history.back()\" value=\"Wstecz\"><br></center>";
  13. ?>

Spróbowałem dodac na poczatku i na końcu kodu to:

1. ob_start(); i na koniec ob_end_flush();

Ale nie pomogło sad.gif
Jakieś pomysły ? winksmiley.jpg

Pozdrawiam
thek
Popatrz na komunikaty.... Błąd masz w pliku login.php. Tam już musisz coś wysyłać do przeglądarki zapewne puste linie lub jakieś echo tam masz. Może plik config.php, który dołączasz to robi.
r4xz
tak jak wyżej lub:

<?php ob_start()

i powinno śmigać

PS koniecznie bez żadnych dodatkowych linijek, odstępów itp. (spowodowane jest to kodowaniem z/bez BOM)

Michał90
Dobra już poradziłem sobie smile.gif Wina leżała po stronie kodowania..

Dzięki

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.