Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][AJAX][MooTools]Zapętlenie czasoprzestrzeni (niepotrzebne requesty)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Misiur66
Witajcie. Zacząłem się bawić z mootools. I mam takie coś: LINK

Są 2 listy. Na obu są pozycje wg. pewnych kategorii. Warto śledzić firebugiem. Po kliknięciu na kategorię jest wysyłane zapytanie AJAX'owe. Za 1 razem jest ok, 1 zapytanie, 1 odpowiedź. Przy 2 kliknięciu, nawet w tą samą pozycję, następuje ponowne wysłanie zapytania. Ale tym razem nie jest wysłane 1 zapytanie jak powinno, ale 3. Przy 3 kliknięciu jest już 7. A przy 4 ok. 16. Nie wiem co jest. Coś sknociłem z wywoływaniem funkcji. Proszę o pomoc. Kod JS wklejam na wklej.to, bo PHP.pl mi zwraca błąd.

Kod JS

Błagam o pomoc winksmiley.jpg
skowron-line
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $$('.svr_lcont .tblr1 a .triangle, .svr_lcont .tblr2 a .triangle').each(function(eg) {
  2. el.addEvent('click', function(e){
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

w function masz eg a później masz el. Dalej masz niezdefiniowaną zmienna i krzyczy błędami. A ogólnie to pomyśl nad uporządkowaniem tego kodu bo jedna wielka sieczka ciężko cokolwiek wyczytać.

Ale wybór Mootools -a popieram smile.gif
Misiur66
Pozmieniałem trochę i już nie ma tej nieustawionej zmiennej, a te są już poprawne. A co to to fakt, ale nadal mi mnoży funkcję inactiveOn sad.gif

PS. Mootools'a chyba po którymś Twoim poście postanowiłem przetestować biggrin.gif
skowron-line
Cytat(Misiur66 @ 4.01.2010, 19:30:01 ) *
PS. Mootools'a chyba po którymś Twoim poście postanowiłem przetestować biggrin.gif

miło czytać takie posty smile.gif
Pogrupuj jeszcze sobie warunki, i zakomentuj wszystkie wywołania tej funkcji i po kolei odkomentuj i zobacz przy którym zacznie mnożyć wywołania i wtedy krąg poszukiwań się zawęzi.
skowron-line
Cytat(Misiur66 @ 4.01.2010, 19:51:25 ) *
Mam nadzieję że mootools zacznie pokazywać swoje walory w pełni i nie będzie sprawiał problemów winksmiley.jpg

Mootools ma potencjał a problemy tworzymy sami smile.gif Mało na tym forum tematów na temat mootoolsa
polecam ci mooforum.net
Misiur66
Niestety, błąd powrócił. Ze zdwojoną siłą ;D Nie no, może nie aż tak. Ale nadal zamula. I się powtarza. Jeszcze jakieś propozycje?
skowron-line
A próbowałeś przenieść wywołanie load() z końca funkcji inactive do onComplete. questionmark.gif
Misiur66
Teraz zmieniłem kod w dużym stopniu. Oto on: LINK

Jest teraz git cut miut (alerty wywaliłem teraz bo szukałem dziury). Jest tu dużo zmian, kto będzie miał podobny problem, proszę bardzo winksmiley.jpg Dzięki panie skowron biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.