Mam klienta a on serwer i mi go uzyczyl do projektow ktore bede dla niego robil, ale oprocz moich rzeczy ma tam i inne swoje zlecenia ( to agencja interaktywna ) i teraz bawilem sie usuwaniem niepustych katalogow, w komntarzach : http://pl.php.net/manual/en/function.ftp-rmdir.php znalazlem metode :
function ftp_rmdirr($path, $handle) { if (!(@ftp_rmdir($handle, $path) || @ftp_delete($handle, $path))) { $list = ftp_nlist($handle, $path); foreach($list as $value) ftp_rmdirr($value, $handle); } @ftp_rmdir($handle, $path); }
jak widac wykonuje sie kilka razy aby usunac niepusty katalog, przyjmuje 2 argumenty, jeden to sciezka do katalogu co ma byc usuniety, druga to polaczenie FTP by to robil.
Zmienilem ta metode na taka :
function deleteDirectory ($dir) { include('../../settings/FTP.php'); $handle = ftp_connect($server, 21); ftp_login($handle, $user, $password); if (!(@ftp_rmdir($handle, $dir) || @ftp_delete($handle, $dir))) { $list = ftp_nlist($handle, $dir); foreach($list as $value) $this -> deleteDirectory($value); } @ftp_rmdir($handle, $dir); }
utworzylem katalog, w nim inny, dodalem pliki i ladnie mi usunal po wykonaniu tej funckji, ale po chwili przegladarka sie zawiesila, TotalCommander ( moj klient FTP ) tez a po odwieszce na serwerze nie ma z 80% katalogow.
Jestem zalamany i sie boje, usunelo sie bardzo duzo danych, czy to wina tej metodki?
Musze to wiedziec bo nie wiem co powiedziec klientowi/wlascicielowi serwera.
to jest agencja, mial tam wszystkie swoje zlecenia i inne rzeczy.