Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: fingerprint sprzet itp
Forum PHP.pl > Forum > PHP
slash.
czy jest jakas mozliwosc zidentyfikowania komputera poprzez php - chodzi mi np. czy moge sprawdzic jego konfiguracje sprzetowa, cos co pozwoli mi go odroznic od pozostalych questionmark.gif albo jezeli ktos ma doswiadczenie w linux'ie to moze pomoze i powie jak sprawdzic sprzet, ew. numery seryjne kard - adresy mac lub takie tam rzeczy - poprosze o kilka przykladow - chodzi mi o system Debian - jenak nie posiadam roota wiec moga byc problemy z dostepnosci roznych polecen - dlatego prosze o jakies rozne rozwiazania.
Z gory dzieki za pomoc.
FiDO
Oczywiscie myslisz o sprawdzeniu konfiguracji sprzetowej serwera?? (bo chyba nie klientow laczacych sie ze strona?)
Jesli tak to zainteresuj sie katalogiem /proc, poprzegladaj sobie co tam jest.. a jest duzo ciekawych rzeczy o sprzecie i mysle ze Ci to powinno wystarczyc, a ze sa to pliki tekstowe no to parsowanie ich przez php to nie problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.