Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][jQuery]Wielokrotnce wczytywanie treści
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patryczakowy
Witam mam taki problem po kliknięciu linku wysyłam getem parametry i wczytuje zawartość ajaxsem
żeby było łatwiej to podam kod
  1. <script type="text/javascript">
  2. $(document).ready(function() {
  3.  
  4. $(".ulubione1").click(function() {
  5. $.get("dodaj_ulub3.php",{ajax:1,id:15},function(data){$("#ulubione").html(data);});
  6. return false;
  7. });
  8. $(".ulubione2").click(function() {
  9. $.get("dodaj_ulub3.php",{ajax:1,id:15,ak:"del"},function(data){$("#ulubione").html(data);});
  10. return false;
  11. });
  12.  
  13.  
  14. });
  15. </script>

i mam taki link

1. <ul id="ulubione">
  2. <li style="list-style-image: url(&quot;images/ulubione_gal_del.gif&quot;);">&nbsp;<a class="ulubione2 menu2" href="dodaj_ulub3.php?id=499&amp;ak=del">Usuń z ulubionych</a></li>
  3. </ul>

klikam w niego i ładnie mi się wczytuje do elementu id="ulubione" takie coś
  1. <li style="list-style-image: url(&quot;images/ulubione_gal_del.gif&quot;);">&nbsp;<a class="ulubione1 menu2" href="dodaj_ulub3.php?id=499">Doda do ulubionych</a></li>

Ponowne kliknięcie powoduje przeładowanie strony już nie działają moje funkcję
co robię źle?
z góry dzięki za rady
mortus
Może wypróbuj .live(). Czasami JavaScript nie działa na zawartość załadowaną przez JavaScritp (w tym AJAX).
thek
Patryczakowy... Zwykłe $(document).ready() działa tylko i wyłącznie na strukturę DOM aktualną w momencie wywoływania funkcji ready, czyli zaraz po załadowaniu dokumentu. Jeśli modyfikujesz ją w jakikolwiek sposób, to nowe elementy nie otrzymują tego, co zawiera się w ready(). By tak było, musisz zmodyfikować dzialanie tak, by było obsługiwane przez wspomniany live(). Tylko on sprawi, że nowe elementy dodawane przez jQuery także będą uwzględniane.
patryczakowy
wielkie dzięki do tego to bym za chiny nie doszedł smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.