sadistic_son
19.03.2010, 18:46:20
Cześć,
Mam stronkę napisaną w php 4.4.4, mysql 4.0.26. Używałem tam sporo funkcji których php5 już nie supportuje. Na moim lokalnym serwie śmiga ale muszę ją wrzucić do neta. Z tego co się orientuję to większość serwerów (np. yoyo.pl) działa na php5. Polećcie jakiś darmowy serwer, na którym będzie śmigać w php4.
kipero
19.03.2010, 19:51:07
Spróbuj 000webhost.com - z tego co się orientuję to można włączyć obsługę PHP4 poprzez htaccess.
Poza tym wydaje mi się, że PHP 5 jest kompatybilny wstecz, co zresztą niektórzy uznają za wadę.
thek
19.03.2010, 22:27:56
Z reguły wystarczy wpis w htaccess by pliki o określonym rozszerzeniu (w tym wypadku pewnie php) traktował jako php4. Ja w ten sposób właśnie "uciekam" od starych skryptów na serwerze. Starocie, których nie mogę tknąć, ustawiam jako use php4, ale nowe pliki tworzę z rozszerzeniem php5 i nadaję im przez htacces wykonywalność już jako php5. To chyba jedyne sensowne rozwiązanie, które nie sprawi, że musiałbyś zmieniać hosting. Z doświadczenia wiem, że wiele firm hostingowych to umożliwia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.