Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] HTML na wzor PHP ??
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
cineck
Mam pytanie smile.gif czy w kodzie html(albo innym) mozna uzyskjac podobny efekt jak w php, mianowicie chodzi mi o to ze w php majac strone glowna ,wchodzac na inne podstrony zmienia sie praktycznie tylko "srodek" strony czyli jej zawartosc poprzez include-czy cos podobnego mozna uzuskac w HTML`u badz w czyms innym questionmark.gif? Bo mam strone i zmieniajac cos na glownej musze to zrobic na kazdej podstronie smile.gif a to duuuzo zajumuje czasu.

Z gory dziekowka 8)
Majdan
Odp: Ramki wbudowane.
Paul
Cytat
Odp: Ramki wbudowane.

Wole nazwe plywajace ramki. winksmiley.jpg

Wyglada to tak:
[xml:1:19b1a2eb76]<iframe src="ramka.html"></iframe>[/xml:1:19b1a2eb76]

Wiecej info >> google.pl
cineck
ok smile.gif znam iframe ale tam sa po prostu te ramki, a czy nie ma czegos zeby nie bylo wlasnie tej ramki ,chodzi mi o winde , czyli mam rozumiec ze podobnie jak w php nie idzie tego wykonac questionmark.gif? :cry:
Zbłąkany
Niestety w html nie ma takiej opcji sad.gif w xml mozna by cos takiego napisac smile.gif ale pewien nie jestem nie pisalem nigdy w xml nic a opieram sie jedynie na artykulach z roznych stron i kursow oraz ksiazek smile.gif moglbys cos w javascript sprobowac napisac:) ale to moze byc strasznie mozolne i nie dzialac dobrze jak w php
Dravo
Po co kombinowac.. kazdy jezy6k ma swoje zadania. Jesli chcesz miec dynamiczne strony [w miare malym kosztem nauki] naucz sie php...
Jesli budujesz mala niedeynmiczna strone uzywaj html, budujesz web-service uzywaj XML'a.....
hwao
http://www.webcity.pl/webcity/porady.php/t/88
chyba nic wiecej nie ma...
wassago
Cytat
ok smile.gif znam iframe ale tam sa po prostu te ramki, a czy nie ma czegos zeby nie bylo wlasnie tej ramki ,chodzi mi o winde , czyli mam rozumiec ze podobnie jak w php nie idzie tego wykonac questionmark.gif? :cry:

mozesz pokombinowac z layer'ami za pomoca JavaScriptu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.